Rigatoni Napoletani

Reteta culinara » Retete paste » Rigatoni Napoletani

Rigatoni Napoletani

Ingrediente:

500g rigatoni (paste scurte), 100ml ulei (pref. masline), 400g pulpa de vitel tocata, 1 ou, 600g rosii, 150ml vin rosu, 1 leg. ceapa verde, 1 lingurita maghiran uscat, 1 foaie de dafin, 100g sunca presata tip Praga, 250g mozzarella, 50g parmezan ras, 50g pesmet, 2 linguri sos de soia, 1 leg

Mod de preparare:

Amesteca intr-un castron carnea tocata cu 2 fire de ceapa verde curatata, spalata si tocata cat mai marunt. Adauga maghiranul, sosul de soia, oul, 2-3 linguri de pesmet, potriveste de sare si piper si omogenizeaza bine compozitia. Formeaza din pasta obtinuta mici chiftelute de marimea unei masline, tavaleste-le prin pesmet si prajeste-le in ulei. Pune peste chiftelutele prajite rosiile oparite, curatate de pielita si taiate in cubulete, vinul, foaia de dafin, jumatate de legatura de patrunjel tocat marunt si potriveste de sare si piper. Lasa sa fiarba la foc mic circa 20 de minute. Fierbe pastele in 2l apa cu 1 lingurita de sare. Scurge-le de apa si amesteca-le cu chiftelutele si sosul acestora, apoi pune totul intr-o tava mai adanca unsa cu unt si tapetata cu pesmet. Pune peste paste, intr-un strat uniform sunca presata, tocata marunt. Presara apoi pe deasupra mozzarella amestecata cu parmezanul si cu patrunjelul ramas tocat marunt si pune tava in cuptorul incins. Coace pastele la foc potrivit pana cand se rumenesc frumos pe deasupra.

Adauga comentariu la reteta - Rigatoni Napoletani


Nu necesita inregistrare


Codul de securitate Actualizează

Retete

Retete culinare cu imagini

Aripioare prajite in crusta
Placinta cu branza sarata
Tort de nuci
Cozonac cu mac si alune de padure
Cotlete de vinete
Supa de dovleac ( Butternut )
Musaca
Chec cu ficat
Saratele
Bruschette cu legume si tofu
Supa crema de rosii si morcovi
Supa de coada de bou (Ochsenschwanzsuppe)
Supa de dovleac cu gorgonzola
Clatite umplute cu salata de pui si avocado
Rulada de omleta