Ingrediente:
800g fleica de miel dezosata, 800g ciuperci pleurotus, 2 linguri rozmarin verde tocat marunt, 200ml ulei, ± sare, piper
Mod de preparare:
Spala carnea in apa rece, scurge-o bine si sterge-o cu un servet de bucatarie. Pune-o pe un fund de lemn cu partea de unde au fost scoase oasele in sus si presar-o apoi cu sare si piper. Intinde pe toata suprafata fleicii rozmarinul tocat marunt si ruleaz-o cat mai strans. Leag-o cu ata alimentara sau prinde-o din loc in loc cu scobitori. Pune ruloul de carne astfel format intr-o cratita, impreuna cu uleiul si pune cratita pe aragaz la foc mic. Prajeste ruloul 30 de minute, timp in care il intorci sa se rumeneasca bine pe toate partile, apoi pune in cratita 100ml apa clocotita. Acopera cratita cu un capac si lasa sa fiarba la foc mic pana cand se evapora toata apa. Din cand in cand, mai intoarce ruloul. Dupa ce apa s-a evaporat, mai lasa carnea sa se prajeasca inca 30 de minute la foc mic, intorcand-o din nou pe toate partile. Scoate ruloul din cratita cand acesta este frumos rumenit iar in uleiul ramas pune ciupercile intregi curatate, spalate si scurse bine de apa. Prajeste-le la foc iute cate 3-4 minute pe fiecare parte, apoi scoate-l pe un platou si presara-le cu sare si piper dupa gust. Cand ruloul s-a mai racit, taie-l in rondele si serveste-le calde cu ciupercile prajite.
< Anterior | Urmator > |
---|