Rulou picant cu patrunjel

Reteta culinara » Retete culinare » Retete mancaruri cu carne » Rulou picant cu patrunjel

Rulou picant cu patrunjel

Ingrediente:

800g carne tocata (vita, porc), 3 leg. patrunjel, 250g cascaval, 3 oua, 1 lingurita rasa boia de ardei dulce, 1 lingurita rasa cimbru uscat, 100g miez de nuca macinat, 1 lingura untura, ± sare, piper

Mod de preparare:

Amesteca intr-un castron carnea tocata cu un ou, adauga boiaua de ardei, cimbrul si potriveste de sare si piper dupa gust. Toaca marunt patrunjelul si usturoiul, apoi amesteca-le bine cu un ou, miezul de nuca macinat si un varf de cutit de piper. Da cascavalul pe razatoarea mare si presara-l cu o jumatate de lingurita de piper. Intinde carnea tocata intr-un strat de circa 6-7 mm pe o folie de plastic, apoi peste aceasta pune intr-un strat uniform cascavalul. Peste stratul de cascaval pune amestecul de patrunjel si miez de nuca si intinde-l uniform. Ruleaza carnea cu ajutorul foliei si preseaza capetele pentru a nu se scurge cascavalul. Pune ruloul intr-o tava de chec unsa cu untura. Pune tava in cuptorul incins, la foc potrivit si coace ruloul 60 de minute. Cu 10-12 minute inainte de a opri focul la cuptor unge ruloul cu galbenusul oului ramas. Cand se rumeneste bine pe deasupra scoate ruloul din cuptor, lasa-l 10 minute sa se raceasca, apoi taie-l in felii de circa 1 cm grosime.

Adauga comentariu la reteta - Rulou picant cu patrunjel


Nu necesita inregistrare


Codul de securitate Actualizează

Retete

Retete culinare cu imagini

Polos
Cozonac cu mac si alune de padure
Somon afumat pe scandura de cedru
Rulada de vita cu sunca
Salata de tortellini
Tort de ciocolata
Papanasi
Placinta  cu pui, spanac si branza
Islere
Dulceata de pere
Beef Bourguignon - Julia Child
Friptura aromata de porc
Tarta rustica cu piersici
Cotlete de vinete
Friptura de vitel in ulei