Ingrediente:
2 buc. piept de pui, 100g unt, 300g ciuperci proaspete, 1 lingura pasta de tomate, 1 ou, 1 lingura pesmet 500ml supa de pui, (din cub), 100g parizer, 100ml vin alb sec, 2 catei usturoi, 1 lingurita rasa maghiran, 1 leg. patrunjel, 1 foaie de dafin, ± sare, piper
Mod de preparare:
Curata pieptul de pui de pielite, spala-l, scurge-l bine de apa, apoi taie-l in doua si fiecare parte taie-o astfel incat sa obtii o foaie de carne subtire si mai mare. Bate carnea cu ciocanul de snitele, dupa care presar-o cu sare si piper. Curata ciupercile, spala-le, scurge-le bine de apa si da-le prin masina de tocat impreuna cu parizerul. In tocatura obtinuta pune jumatate de legatura de patrunjel tocat marunt, oul, pesmetul, maghiranul, sare si piper, dupa gust. Omogenizeaza bine amestecul, imparte-l in 4 si intinde-l pe fiecare din cele 4 foi de piept de pui. Ruleaza pieptul de pui si prinde-l cu scobitori sau leaga rulourile cu ata alimentara. Topeste intr-o tigaie mai mare untul, adauga pasta de tomate, prajeste-o 1-2 minute la foc mic si stinge cu vinul. Dupa 2-3 minute adauga supa, foaia de dafin, sare si piper si lasa sosul sa dea in cateva clocote. Pune in sos rulourile, acopera tigaia cu un capac si lasa sa fiarba la foc mic circa 30 de minute. Pune, usturoiul tocat marunt si ia tigaia de pe foc. Serveste rulourile de pui taiate in feliute, cu sos si cu garnitura de piure de cartofi. Presara pe deasupra patrunjelul ramas, tocat marunt.
< Anterior | Urmator > |
---|