Ingrediente:
400g spaghete, 50ml ulei de masline, 50g unt, 50g parmezan, 300g scoici marinate, 2 cepe mici, 2 catei de usturoi, 200ml vin alb, 1 lingurita oregano uscat, 1 varf de cutit nucsoara, 1 leg. patrunjel, 6-7 frunze de busuioc, ± sare, piper
Mod de preparare:
Pune la fiert spaghetele in 2 l apa in care ai pus 2 linguri de ulei si 1 lingurita rasa cu sare, apoi cand acestea sunt fierte, scurge-le de apa. Pune untul peste paste si amesteca bine, acopera-le cu un capac si pastreaza-le la cald. Separat, caleste in uleiul ramas ceapa curatata, spalata si tocata marunt. Cand aceasta incepe sa se inmoaie, adauga usturoiul tocat marunt si mai lasa pe foc mic 1 minut. Pune apoi in tigaie scoicile, calestele 1 minut la foc mic, apoi adauga vinul. Amesteca bine, acopera tigaia cu un capac si lasa sa fiarba la foc mic 5-6 minute. Pune apoi nucsoara, oregano si potriveste de sare si piper. Toarna scoicile cu sosul acestora peste spaghetele fierte, pune vasul pe foc si mai lasa 2-3 minute la foc iute. Serveste pastele fierbinti cu parmezan presarat pe deasupra si orneaza cu frunze de busuioc.
< Anterior | Urmator > |
---|