Spaghete cu scoici si sos de vin

Reteta culinara » Retete paste » Spaghete cu scoici si sos de vin

Spaghete cu scoici si sos de vin

Ingrediente:

400g spaghete, 50ml ulei de masline, 50g unt, 50g parmezan, 300g scoici marinate, 2 cepe mici, 2 catei de usturoi, 200ml vin alb, 1 lingurita oregano uscat, 1 varf de cutit nucsoara, 1 leg. patrunjel, 6-7 frunze de busuioc, ± sare, piper

Mod de preparare:

Pune la fiert spaghetele in 2 l apa in care ai pus 2 linguri de ulei si 1 lingurita rasa cu sare, apoi cand acestea sunt fierte, scurge-le de apa. Pune untul peste paste si amesteca bine, acopera-le cu un capac si pastreaza-le la cald. Separat, caleste in uleiul ramas ceapa curatata, spalata si tocata marunt. Cand aceasta incepe sa se inmoaie, adauga usturoiul tocat marunt si mai lasa pe foc mic 1 minut. Pune apoi in tigaie scoicile, calestele 1 minut la foc mic, apoi adauga vinul. Amesteca bine, acopera tigaia cu un capac si lasa sa fiarba la foc mic 5-6 minute. Pune apoi nucsoara, oregano si potriveste de sare si piper. Toarna scoicile cu sosul acestora peste spaghetele fierte, pune vasul pe foc si mai lasa 2-3 minute la foc iute. Serveste pastele fierbinti cu parmezan presarat pe deasupra si orneaza cu frunze de busuioc.

Adauga comentariu la reteta - Spaghete cu scoici si sos de vin


Nu necesita inregistrare


Codul de securitate Actualizează

Retete

Retete culinare cu imagini

Gogosele din flori de dovleac
Rulada de somon afumat
Aluat cu branza
Ciocolata
Ciorba de praz cu zeama de varza
Cozonac cu mac si melcisori cu scortisoara
Pogacsa
Salata de tortellini
Tiramisu
Maultaschen cu sos de rosii
Rosii umplute cu orez
Tort Krantz
Salata de sfecla rosie cu pui
Pulpa de porc la cuptor in sos de portocale
Spaghetti cu sos de vinete si rosii