Tocanita de vita cu sos de mirodenii

Reteta culinara » Retete culinare » Retete mancaruri cu carne » Tocanita de vita cu sos de mirodenii

Tocanita de vita cu sos de mirodenii

Ingrediente:

800g carne de vita, 2 cepe, 6 linguri ulei de masline, 3 linguri sos de tomate, 5 catei de usturoi, un varf de cutit scortisoara macinata fin, 1 lingura faina, 3 boabe de ienibahar, 2 leg. tarhon verde, 150ml vin alb, ± sare, piper

Mod de preparare:

Puneti uleiul intr-o tigaie si caliti usturoiul taiat in felii mai mari, apoi scoateti usturoiul si puneti in ulei ceapa taiata marunt. Adaugati carnea taiata in bucatele potrivite si lasati-o sa se rumeneasca pe toate partile. Amestecati mereu sa nu se prinda de vas. Cand s-a rumenit uniform, turnati peste ea 150ml apa calda si adaugati mirodeniile. Lasati sa fiarba la foc cat mai mic, in vasul acoperit. Cand a scazut lichidul cam la jumatate, adaugati vinul si lasati sa fiarba in continuare cu vasul acoperit pana cand se fragezeste carnea. Cu putin inainte sa fie gata, adaugati in vas sosul de tomate in care s-a amestecat faina. Puneti si tarhonul taiat marunt si lasati sa mai fiarba la foc potrivit 15 minute. Daca sosul scade prea mult, se poate subtia cu vin alb.

Adauga comentariu la reteta - Tocanita de vita cu sos de mirodenii


Nu necesita inregistrare


Codul de securitate Actualizează

Retete

Retete culinare cu imagini

Tort din alune de copac
Supa de portocale si crutoane aromtizate cu scortisoara
Tort de nuci
Paste uriase, umplute cu spanac si ricotta
Taameia
Paste cu ciuperci si rosii
Varza rosie cu mar
Painici cu busuioc
Spirale cu Nutella
Cirnati cu fenel
Supa crema de ciuperci
Aripioare prajite in crusta
Brezel (covrigi nemtesti)
Islere
Rata la cuptor