Salata de ardei copti

Reteta culinara » Retete culinare » Retete salate » Salata de ardei copti

Salata de ardei copti

Ingrediente:

1/2 kg ardei grasi, o lingura zeama de lamaie sau o lingurita otet, 1-2 linguri untdelemn, sare

Mod de preparare:

Se aleg ardei cat mai grasi si drepti fara indoituri ,ca sa se poata coace uniform. Se spala si se  sterg de apa ,apoi se coc pe plita (la soba de gatit), la foc mai iute, sau la aragaz, pe un gratar  asezat direct deasupra flacarii, ca sa se parleasca repede coaja, fara ca ei sa se moaie prea mult. Se presara pe fiecare ardei copt numai un varf de cutit cu sare fina, pe toate partile. Pe  masura ce se coc, se asaza intr-o oala acoperiti, unde se lasa 30 minute. Astfel, coaja se va  desprinde cu usurinta cu un cutit inoxidabil. Nu este indicat sa se spele, deoarece isi vor  pierde gustul de copt. Se asaza in salatiera si se asezoneaza cu  zeama de lamaie sau cu otet si  cu untdelemn care se adauga numai in sucul lasat de ardei (fara apa ); se intorc, apoi, in sos, ca sa se moaie bine. Se servesc ca acritura.

Adauga comentariu la reteta - Salata de ardei copti


Nu necesita inregistrare


Codul de securitate Actualizează

Retete

Retete culinare cu imagini

Salata de telina,citrice si rodie
Prajitura cu tofu si ciocolata
Rulada de somon afumat
Stifatho
Tagliatelle cu ciuperci
Mincarica de pipote
Chiftelute
Dulceata de rubarba
Pesto di rucola
Tort de ciocolata cu crema de capsuni
Pulpe de rata cu bere si stafide
Pasca cu ciocolata
Paine rapida fara drojdie
Ardei umpluti II
Maultaschen cu sos de rosii