Ingrediente:
Opt cartofi medii, opt castraveciori murati (sau gogonele), doua oua si 250 ml. ulei pt. maioneza, doua linguri mustar iute, sare, piper, optional 100 gr. soia granule, cateva masline si gogosari murati pentru ornat (optional)
Mod de preparare:
Spalati cartofii si puneti-i la fiert in coaja. Cat fierb cartofii, preparati maioneza din doua galbenusuri de ou frecate cu uleiul, o lingura de mustar (ca sa nu se taie), sare. Daca la un moment dat maioneza devine prea groasa diluati- o cu doua linguri de zeama de lamaie. Daca va hotarati sa puneti soia, fierbeti- o cateva minute in apa cu condimente, scurgeti-o bine si lasati-o sa se raceasca. Curatati cartofii, taiati-i cubulete, lasati-i sa se raceasca. Taiati castraveciorii sau gogonelele in cubulete mici, scurgeti zeama pe care o lasa. Puneti toate ingredientele intr-un castron impreuna cu restul de mustar, adugati sare si piper si dati la rece. Serviti in boluri ornate cu masline si fasii subtiri de gogosari murati.
< Anterior | Urmator > |
---|