Ingrediente:
un creier de vita (se poate intrebuinta si creier de porc - 2 creiere),5-6 gr.de sare, 2 linguri de ulei,2 linguri de otet, o ceapa mijlocie,sare si piper alb dupa gust
Mod de preparare:
Se curata bine creierul de pielite si urme de sange si se pune la fiert intr-un vas cu apa si o lingura de otet. Se fierbe 10-12 minute ,scotand mereu spuma formata in timpul fierberii.Dupa fierbere se scoate creierul din apa punandu-l pe un platou sa se raceasca. Dupa racire se introduce creierul in foodprocesor(in lipsa acestuia se va freca cu dosul furculitei creierul cu celelalte ingrediente), se adauga celelalte ingrediente,se formeaza o crema la care se adauga ceapa taiata foarte marunt in urma careia salata este gata.(Trebuie sa iasa aproape alba).Salata se unge pe tartine care se servesc pe un platou ornat cu frunze de salata verde.
< Anterior | Urmator > |
---|