Salata de sparanghel cu carne de pasare

Reteta culinara » Retete culinare » Retete salate » Salata de sparanghel cu carne de pasare

Salata de sparanghel cu carne de pasare

Ingrediente:

sparanghel (700g), piept de pasare (1), oua (3), ulei (250ml), zeama de lamaie (1 lamaie), mustar (1 lingurita), sare, piper

Mod de preparare:

Se alege sparanghelul cu tulpina groasa de un  deget si cu varfurile violete, se curata (de la radacina spre varf), taind apoi cam 1- 2 cm din partea de jos care este fibroasa. Se spala sub un jet de apa rece, se aseaza in snopuri si se leaga in partea de jos si de sus, apoi se fierb in apa clocotita cu sare, cca 30 minute. Dupa ce a fiert, se scoate sparanghelul cu grija, se desface din snopuri si se asaza pe un servet impaturit pentru a absorbi toata apa, dupa care se pune pe o farfurie. Din galbenusuri, ulei si lamaie se prepara o maioneza; se potriveste de sare si piper, se amesteca cu mustarul si carnea taiata cubulete si se toarna peste sparanghel. Se prefera carnea de la pieptul de gaina, fiind alba si frageda.Se serveste rece.

Adauga comentariu la reteta - Salata de sparanghel cu carne de pasare


Nu necesita inregistrare


Codul de securitate Actualizează

Retete

Retete culinare cu imagini

Tarta rustica cu piersici
Tarta cu vinete
Parjoale de vara
Painici cu busuioc
Spinach and Feta Quesadilla
Dulceata de portocale cu ciocolata
Roastbeef a la Jamie
Crutoane aromate
Muffins cu dovleac(Butternut)
Fursecuri fine cu nuci
Baclavale traditionale
Inghetata prajita
Salata de cartofi cu ton
Vis de vara: Tort cu zmeura, ciocolata si frisca
Brownies cu miere si seminte