Bame grecesti

Bame grecesti

Ingredinte:

750 gr. bame, 125 gr. ulei, 2 buc. ceapa, 1/2 kg. rosii, otet, piper, 1/2 lingurita faina, 1 ardei, 1/4 lamaie,zahar, sare

Mod de preparare:

Se aleg bame tinere, se taie coditele, se oparesc cu bors clocotit, sarat sau cu otet indoit in apa. Se scurg si se prajesc in ulei. Se adauga ardei gras, taiat subtire. Separat se caleste ceapa, se stinge cu apa,se trece prin sita si se pune peste bame. Tot separat se rumenesc rosiile, lasandu-le sa fiarba in ulei si in zeama lor, apoi se strecoara si se toarna peste bame. Se lasa sa fiarba descoperit, se potriveste de sare si daca nu este destul de acra se adauga zeama de lamaie. Dupa ce se racoreste, se adauga putin ulei crud amestecat cu otet dupa gust. Se serveste imediat.

Adauga comentariu la reteta - Bame grecesti


Nu necesita inregistrare


Codul de securitate Actualizează

Retete

Te-ar mai putea interesa si:

Retete culinare cu imagini

Kisir -  salata de griu
Paine pictata
Vegeta de casa
Antricot cu sos de piper verde
Gugelhupf cu marmelada
Galuste de dovlecei cu sos de sofran
Confit de canard
Oua umplute
Pateuri rapide
Tarta rustica cu piersici
Islere
Piept de rata cu ciuperci
Spaghetti integrale cu leurda si rosii
Pui la cuptor
Faguri cu forma