Bame grecesti

Bame grecesti

Ingredinte:

750 gr. bame, 125 gr. ulei, 2 buc. ceapa, 1/2 kg. rosii, otet, piper, 1/2 lingurita faina, 1 ardei, 1/4 lamaie,zahar, sare

Mod de preparare:

Se aleg bame tinere, se taie coditele, se oparesc cu bors clocotit, sarat sau cu otet indoit in apa. Se scurg si se prajesc in ulei. Se adauga ardei gras, taiat subtire. Separat se caleste ceapa, se stinge cu apa,se trece prin sita si se pune peste bame. Tot separat se rumenesc rosiile, lasandu-le sa fiarba in ulei si in zeama lor, apoi se strecoara si se toarna peste bame. Se lasa sa fiarba descoperit, se potriveste de sare si daca nu este destul de acra se adauga zeama de lamaie. Dupa ce se racoreste, se adauga putin ulei crud amestecat cu otet dupa gust. Se serveste imediat.

Adauga comentariu la reteta - Bame grecesti


Nu necesita inregistrare


Codul de securitate Actualizează

Retete

Te-ar mai putea interesa si:

Retete culinare cu imagini

Friptura de curcan cu mere
Quinoa cu legume
Chocolate Gugelhupf
Vegeta de casa
Chiftelute de calamari
Crenvursti in aluat
Tagliatelle a La-Chef-A
Pateuri rapide
Cirnati cu fenel
Supa de chimen
Salata de fasole cu ton
Piept de pui simplissime
Papanasi
Branza cu verdeturi
Tarta cu rucola