Musaca din vinete si cartofi

Reteta culinara » Retete culinare » Retete de post » Musaca din vinete si cartofi

Musaca din vinete si cartofi

Ingredinte:

1 kg. vinete, 1/2 kg. ardei gras, 1 buc conopida mica, 1 kg. cartofi, rosii proaspete (bulion), 300 gr. ulei

Mod de preparare:

Se fierb cartofii in coaja, dupa care se curata. Ardeiul si conopida se prajesc putin in ulei. Vinetele se coc sau se pot taia felii, dupa care se prajesc la fel ca si ardeiul si conopida. Se unge tava sau de preferinta vasul jena cu ulei, apoi se aseaza un rand de cartofi taiati in felii rotunde. Se pune un rand de conopida pe care se presara orice condiment, apoi se pune un rand de vinete, un rand de ardei. In compozitie se pot adauga dovlecei sau alte legume, dupa preferinta. La sfarsit, se toarna bulionul peste toata tava (sau se se pun rosiile taiate). Se pune vasul la cuptor, la foc mic, aproximativ 45 minute.Se serveste calda, cu ketchup si piper, dupa gust.

Adauga comentariu la reteta - Musaca din vinete si cartofi


Nu necesita inregistrare


Codul de securitate Actualizează

Retete

Retete culinare cu imagini

Pachetele cu porumb si branza
Pui umplut cu telina si morcovi
Tarta rustica cu piersici
Piept de pui afumat
Antricot cu sos de piper verde
Varza rosie cu mar
Butternut umplut
Pulpa de porc la cuptor in sos de portocale
Somon salbatic in sos de vin cu marar
Feta cu rosii uscate,in ulei
Salsa cruda
Supa de gulii
Rosii umplute cu orez
Pateuri rapide
Oua tari cu sos