Musaca din vinete si cartofi

Reteta culinara » Retete culinare » Retete de post » Musaca din vinete si cartofi

Musaca din vinete si cartofi

Ingredinte:

1 kg. vinete, 1/2 kg. ardei gras, 1 buc conopida mica, 1 kg. cartofi, rosii proaspete (bulion), 300 gr. ulei

Mod de preparare:

Se fierb cartofii in coaja, dupa care se curata. Ardeiul si conopida se prajesc putin in ulei. Vinetele se coc sau se pot taia felii, dupa care se prajesc la fel ca si ardeiul si conopida. Se unge tava sau de preferinta vasul jena cu ulei, apoi se aseaza un rand de cartofi taiati in felii rotunde. Se pune un rand de conopida pe care se presara orice condiment, apoi se pune un rand de vinete, un rand de ardei. In compozitie se pot adauga dovlecei sau alte legume, dupa preferinta. La sfarsit, se toarna bulionul peste toata tava (sau se se pun rosiile taiate). Se pune vasul la cuptor, la foc mic, aproximativ 45 minute.Se serveste calda, cu ketchup si piper, dupa gust.

Adauga comentariu la reteta - Musaca din vinete si cartofi


Nu necesita inregistrare


Codul de securitate Actualizează

Retete

Retete culinare cu imagini

Melitzanosalata Agioritiki
Pachetele cu porumb si branza
Prajitura parfumata cu caise si flori de lavanda
Tort de ciocolata cu crema de capsuni
Paste cu spanac si gorgonzola
Rosii umplute cu ton
Chocolate cheesecake
Sandwich Cake cu somon si spanac (Smörgåstårta)
Polos
Inghetata de nectarine si caise
Muffins cu spanac
Sarmale fara carne
Chiftelute de urda in sos de rosii
Ciorbita de conopida cu piept de pui
Friptura de vitel in ulei