Musaca din vinete si cartofi

Reteta culinara » Retete culinare » Retete de post » Musaca din vinete si cartofi

Musaca din vinete si cartofi

Ingredinte:

1 kg. vinete, 1/2 kg. ardei gras, 1 buc conopida mica, 1 kg. cartofi, rosii proaspete (bulion), 300 gr. ulei

Mod de preparare:

Se fierb cartofii in coaja, dupa care se curata. Ardeiul si conopida se prajesc putin in ulei. Vinetele se coc sau se pot taia felii, dupa care se prajesc la fel ca si ardeiul si conopida. Se unge tava sau de preferinta vasul jena cu ulei, apoi se aseaza un rand de cartofi taiati in felii rotunde. Se pune un rand de conopida pe care se presara orice condiment, apoi se pune un rand de vinete, un rand de ardei. In compozitie se pot adauga dovlecei sau alte legume, dupa preferinta. La sfarsit, se toarna bulionul peste toata tava (sau se se pun rosiile taiate). Se pune vasul la cuptor, la foc mic, aproximativ 45 minute.Se serveste calda, cu ketchup si piper, dupa gust.

Adauga comentariu la reteta - Musaca din vinete si cartofi


Nu necesita inregistrare


Codul de securitate Actualizează

Retete

Retete culinare cu imagini

Varza rosie cu mar
Spirale cu Nutella
Rulada de pui
Spaghetti cu zucchini si rosii
Salata de Boeuf
Cozonac Grania
Saltimbocca alla romana
Ardei copti pane
Supa crema de ciuperci
Lasagne cu spanac si branza chevre
Rulouri din piept de pui
Sesame Chicken
Muffins cu dovleac(Butternut)
Tort Krantz
Oua tari cu sos