Icre din fasole alba

Reteta culinara » Retete culinare » Retete de post » Icre din fasole alba

Icre din fasole alba

Ingrediente:

1/2 kg. fasole alba uscata,ulei,1 lamaie, sare, boia sau piper,100 gr. masline,1 buc. ceapa

Mod de preparare:

Se pune la fiert fasolea inmuiata din ajun in apa rece cu sare. Cind s-a inmuiat, se scurge zeama (care se poate servi separat cu taitei), iar fasolea se trece printr-o sita deasa. Pireul se freaca turnand ulei cu picatura, ca la maioneza. Cind este suficient de grasa se adauga zeama de lamaie, ceapa rasa, sare si boia pina capata culoarea roz ca icrele.Se asaza pe un platou lung, se garniseste cu cite o gramajoara de masline tocate la distanta de 2-3 cm,alternind cu felioare subtiri de lamiie.

Adauga comentariu la reteta - Icre din fasole alba


Nu necesita inregistrare


Codul de securitate Actualizează

Retete

Retete culinare cu imagini

Bulion de rosii
Tartiflette
Ciorba de salata
Drob de miel
Quark-brinza cremoasa acrisoara
Bulete din ciupercute
Somon salbatic in sos de vin cu marar
Cozonaci cu nuca si mac
Oua umplute
Chisca cu hrisca - caltabos de Bucovina
Dulceata de pere
Fursecuri fine cu nuci
Dovlecei crocanti la cuptor
Tarta cu crème brûlé
Rulouri din piept de pui