Musaca de macaroane cu ciuperci

Reteta culinara » Retete culinare » Retete de post » Musaca de macaroane cu ciuperci

Musaca de macaroane cu ciuperci

Ingrediente:

500 g macaroane sau taitei lati,1 lingura de ulei,200 g mazare,2 morcovi potriviti,500 g ciuperci,1 ceapa mare,5 catei de usturoi,1 ceasca de ulei,0,5 kg rosii decojite si taiate marunt,sare, piper,busuioc taiat marunt si cimbru,9 linguri de margarina,11 linguri de faina,8-9 cesti de apa,8-10 masline fara samburi,4 linguri de marar si patrunjel tocat

Mod de preparare:

Se fierb macaroanele in apa cu sare si 1 lingura de ulei, timp de 8 minute. Se clatesc cu apa rece si se strecoara. Se fierbe de asemenea mazarea timp de 6 minute in apa cu sare si se strecoara. Se spala si se taie marunt morcovul, ciupercile, cepa, usturoiul si se calesc in ulei. Se adauga rosiile, sarea, piperul, cimbrul si busuiocul. Se fierb pana raman numai cu uleiul. Sosul besamel se pregateste astfel: in margarina topita se pune faina, se amesteca continuu pana capata culoare aurie. Se adauga cu mare grija apa (cate putina) si se amesteca cu telul. Cand este gata se ia de pe foc si se adauga sarea si patrunjelul. Se tapeteaza cu ulei o forma mare si se pune un strat subtire de sos besame, apoi in straturi alternative macaroane si sos de ciuperci, presarand deasupra sosului de ciuperci, de fiecare data, putina mazare, si din nou crema besamel. Se repeta operatia de 4-5 ori, astfel incat sa se astearna deasupra un strat mai gros de crema besamel, peste care se presara maslinele.Se da la cuptor incins 25-30 minute.

Adauga comentariu la reteta - Musaca de macaroane cu ciuperci


Nu necesita inregistrare


Codul de securitate Actualizează

Retete

Retete culinare cu imagini

Pasta de leustean
Tort de portocale
Capunti alla puttanesca
Ciorba de salata
Tarta cu vinete
Supa de chimen
Risotto cu broccoli si kaiser
Tort din alune de copac
Dulceata de rubarba
Aperitiv cu branza brie la cuptor
Pachetele cu porumb si branza
Carne de miel in stil mongolez
Rulada de pui
Tortulete de ciocolata cu mascarpone si zmeura
Prosciutto di Parma e melone