Sarmalute in foi de vita

Reteta culinara » Retete culinare » Retete de post » Sarmalute in foi de vita

Sarmalute in foi de vita

Ingrediente:

1 kg de foi de vita (50 buc.),1 kg orez,1 ceasca de ceapa tocata,1 legatura de ceapa verde,1 legatura de marar,1 legatura de patrunjel, 1 ceasca de ulei,zeama de la 2-3 lamai,3 cesti apa,sare, piper

Mod de preparare:

Daca suntem in perioada cand se gasesc frunze de vita proaspete, se spala si se inmoaie pe rand in apa care fierbe. Daca insa folosim frunze din conserva, acestea trebuie fierte cca. 4-5 minute, ca sa se fragezeasca. Umplutura se pregateste astfel: in jumatate din ulei si o ceasca de apa se amesteca cele doua feluri de ceapa, orezul spalat in prealabil, verdeata tocata, sarea si piperul, tinandu-se pe foc pana cand inghit toata apa. In foile de vita pregatite se pune cate o lingurita din umplutura, se impacheteaza si se aseaza sarmalele, dupa ce pe fundul oalei s-a asezat fie un gratar, fie cateva foi de vita. Dupa ce s-au randuit sarmalutele se toarna sosul de rosii, restul de ulei, apa, zeama de lamaie si cateva foi de dafin. Se fierb la foc mic pana raman numai cu uleiul. Daca orezul nu s-a fiert suficient de bine, se mai adauga putina apa. Se servesc reci, garnisite cu felii de lamaie.

Adauga comentariu la reteta - Sarmalute in foi de vita


Nu necesita inregistrare


Codul de securitate Actualizează

Retete

Retete culinare cu imagini

Pulpa de porc la cuptor in sos de portocale
Paine cu seminte
Baton de vanilie
Marmelada de zmeura
Prajitura cu mere si brinza
Rulada de omleta
Cozonac cu mac si melcisori cu scortisoara
Brownies cu miere si seminte
Vinete umplute
Prajitura cu gutui si branza
Aripioare prajite in crusta
Clatite umplute cu salata de pui si avocado
Gogosele din flori de dovleac
Dulceata de grapefruit
Risotto cu broccoli si kaiser