Orez cu sos de masline

Reteta culinara » Retete culinare » Retete de post » Orez cu sos de masline

Orez cu sos de masline

Ingrediente:

500 g orez, 2-3 lingurite de vegeta, 50 ml ulei + 2 linguri de ulei, 2 cepe mari, o legatura de patrunjel, o legatura de marar, condimente (oregano, maghiran, enibahar macinat, piper macinat, nucsoara),500 g masline (negre sau verzi),o jumatate de lamaie,o lingura de bulion,o foaie de dafin

Mod de preparare:

Una dintre cepe se curata, se spala, apoi se toaca fin si se caleste putin in 50 ml ulei, impreuna cu vegeta si cu condimentele. Se adauga apoi orezul spalat si ales si putina apa. Se lasa la foc mic circa o jumatate de ora,astfel incat orezul sa se inmoaie. Intre timp, se prepara sosul de masline.Fiecare maslina se inteapa in mai multe locuri cu furculita. Se toaca cea de-a doua ceapa, se caleste in restul de ulei, apoi se adauga maslinele si apa, astfel incat sa fie acoperite. Se lasa sa fiarba circa 20 de minute. Pe la jumatatea fierberii, se adauga jumatatea de lamaie taiata in felii si putin piper macinat. Spre sfarsit, se pune foaia de dafin si bulionul dizolvat in foarte putina apa rece. Se mai lasa sa dea un clocot si se ia sosul de pe foc. Cand orezul este fiert, se ia vasul de pe foc si se adauga verdeata spalata si tocata. Se serveste cu sos turnat deasupra.

Adauga comentariu la reteta - Orez cu sos de masline


Nu necesita inregistrare


Codul de securitate Actualizează

Retete

Retete culinare cu imagini

Ciuperci umplute cu legume
Pateuri umplute cu sunca
Varza rosie cu mar
Crema de zahar ars
Caviar de vinete
Spinach and Feta Quesadilla
Rosii umplute cu orez
Ciorba de salata
Mancarica de gulas
Aluat picant pentru tarte, biscuiti
Praz umplut cu ciuperci
Rosii umplute cu ton
Supa din trei feluri de peste
Chutney de prune si ardei
Supa de portocale si crutoane aromtizate cu scortisoara