Ingrediente:
500 g orez, 2-3 lingurite de vegeta, 50 ml ulei + 2 linguri de ulei, 2 cepe mari, o legatura de patrunjel, o legatura de marar, condimente (oregano, maghiran, enibahar macinat, piper macinat, nucsoara),500 g masline (negre sau verzi),o jumatate de lamaie,o lingura de bulion,o foaie de dafin
Mod de preparare:
Una dintre cepe se curata, se spala, apoi se toaca fin si se caleste putin in 50 ml ulei, impreuna cu vegeta si cu condimentele. Se adauga apoi orezul spalat si ales si putina apa. Se lasa la foc mic circa o jumatate de ora,astfel incat orezul sa se inmoaie. Intre timp, se prepara sosul de masline.Fiecare maslina se inteapa in mai multe locuri cu furculita. Se toaca cea de-a doua ceapa, se caleste in restul de ulei, apoi se adauga maslinele si apa, astfel incat sa fie acoperite. Se lasa sa fiarba circa 20 de minute. Pe la jumatatea fierberii, se adauga jumatatea de lamaie taiata in felii si putin piper macinat. Spre sfarsit, se pune foaia de dafin si bulionul dizolvat in foarte putina apa rece. Se mai lasa sa dea un clocot si se ia sosul de pe foc. Cand orezul este fiert, se ia vasul de pe foc si se adauga verdeata spalata si tocata. Se serveste cu sos turnat deasupra.
< Anterior | Urmator > |
---|