Dovlecei cu masline

Reteta culinara » Retete culinare » Retete de post » Dovlecei cu masline

Dovlecei cu masline

Ingredinte:

2 buc. dovlecei, 1 catel de usturoi, 1 buc. ceapa, 100 gr. masline, 5 linguri de ulei, 1 pahar de vin alb, o lingura de faina, zeama de lamaie, busuioc, o lingura de bulion, o legatura patrunjel, sare, piper

Mod de preparare:

Dovleceii (in coaja) se spala, se sterg si se taie in felii de 1 cm grosime. Se presara cu zeama de lamaie,sare si piper, se trec prin faina si se prajesc in ulei incins pe ambele parti. Se scot si se aseaza pe un platou. Ceapa si usturoiul se curata, se taie marunt, se prajesc si se sting cu bulion, zeama de lamaie si vin. Se adauga piperul, busuiocul si patrunjelul tocate marunt. Maslinele taiate felii se pun peste dovlecei si deasupra se toarna sosul. Se lasa la frigider 10-15 minute.

Adauga comentariu la reteta - Dovlecei cu masline


Nu necesita inregistrare


Codul de securitate Actualizează

Retete

Retete culinare cu imagini

Um Ali - budinca egipteana din paine
Supa Imperiala
Prajitura de ciocolata
Dulceata de pere
Lasagne cu spanac si branza chevre
Caipirinha
Tagliatelle cu ciuperci
Prajitura Lia
Paine rasucita cu crema de branza
Fursecuri fine cu nuci
Gnocchi cu spanac pe sos de rosii cu ciuperci
Beef Bourguignon - Julia Child
Fursecuri cu gem
Tort de ciocolata cu crema de cocos
Pateuri umplute cu sunca