Dovlecei cu masline

Reteta culinara » Retete culinare » Retete de post » Dovlecei cu masline

Dovlecei cu masline

Ingredinte:

2 buc. dovlecei, 1 catel de usturoi, 1 buc. ceapa, 100 gr. masline, 5 linguri de ulei, 1 pahar de vin alb, o lingura de faina, zeama de lamaie, busuioc, o lingura de bulion, o legatura patrunjel, sare, piper

Mod de preparare:

Dovleceii (in coaja) se spala, se sterg si se taie in felii de 1 cm grosime. Se presara cu zeama de lamaie,sare si piper, se trec prin faina si se prajesc in ulei incins pe ambele parti. Se scot si se aseaza pe un platou. Ceapa si usturoiul se curata, se taie marunt, se prajesc si se sting cu bulion, zeama de lamaie si vin. Se adauga piperul, busuiocul si patrunjelul tocate marunt. Maslinele taiate felii se pun peste dovlecei si deasupra se toarna sosul. Se lasa la frigider 10-15 minute.

Adauga comentariu la reteta - Dovlecei cu masline


Nu necesita inregistrare


Codul de securitate Actualizează

Retete

Retete culinare cu imagini

Salata de cartofi cu ton
Supa de dovleac ( Butternut )
Prosciutto di Parma e melone
Paste cu ciuperci si rosii
Lasagne cu spanac si branza chevre
Mincarica de pipote
Fursecuri cu gem
Salata
Supa cu turnatei
Bruschette cu legume si tofu
Gnocchi cu spanac pe sos de rosii cu ciuperci
Tort cu cafea si gem de zmeura
Snitel de vita cu crusta de ierburi aromate
Paine cu iaurt
Somon salbatic in sos de vin cu marar