Piept de rata cu ciuperci

Reteta culinara » Retete mancaruri cu carne » Piept de rata cu ciuperci

Piept de rata cu ciuperci


Ingrediente:

1 bucata piept de rata
sare de Himalaya,din risnita
piper-roza,negru,alb-din risnita
2-3 linguri ulei
4-5 ciuperci,feliate
rozmarin
2 catei usturoi,intregi
50 ml smintina
citeva pistile sofran



Se spala pieptul de rata,apoi se sterge cu hirtie de bucatarie.

Attached Image

Se sareaza si pipereaza bine pe ambele parti.

Attached Image

Se pune pieptul pe partea cu piele intr-o tigaie cu ulei incins,
si se prajeste la foc iute timp de 5 minute.

Attached Image

Se intoarte pe partea cealalta si se mai prajeste maxim 2 minute,
apoi se baga tigaia cu tot cu piept in cuptorul preincalzit la 200°C
timp de aproximativ 15 minute.Daca il vreti mai rozaliu doar 10-12 minute.
Se pastreaza cald.

Attached Image

Se goleste uleiul/grasimea lasata din tigaie,se adauga ciupercile,cateii de usturoi
si ceva rozmarin 2-3 minute la rumenit.Timp in care se condimenteaza.

Attached Image

Se adauga si smintina in care a stat safranul la inmuiat,si se lasa înca 2-3 minute sa scada.

Attached Image

Se serveste cald.

Attached Image

Desi nu se mai vede bine din cauza blitului,a ramas putin rozaliu
si foarte suculent.Înca mai iesea zeama rozaliu-transparenta la apasare.
Mie asa îmi place pieptul de rata,mai patruns,dar totusi sa ramîna moale.
Daca-l prajiti si coaceti prea mult,devine...gumat/mai tare.

Attached Image

Adauga comentariu la reteta - Piept de rata cu ciuperci


Nu necesita inregistrare


Codul de securitate Actualizează

Retete

Retete culinare cu imagini

Cranberry Muffins
Ardei umpluti cu legume
Chiftelute cu porumb
Paine rasucita cu crema de branza
Chifle umplute si mozzarella cu rosii la cuptor
Pate Brisee
Tarta cu vinete
Pateuri umplute cu sunca
Pateuri
Rulada de pui intreg
Tamagoyaki
Prajitura cu zmeura si pomelo
Aripioare prajite in crusta
Ghiveci de orez cu legume
Pesto rosso