Ingrediente:
1 bucata piept de rata
sare de Himalaya,din risnita
piper-roza,negru,alb-din risnita
2-3 linguri ulei
4-5 ciuperci,feliate
rozmarin
2 catei usturoi,intregi
50 ml smintina
citeva pistile sofran
Se spala pieptul de rata,apoi se sterge cu hirtie de bucatarie.
![Attached Image](forums/upload/monthly_01_2011/post-5-12959739741184.jpg)
Se sareaza si pipereaza bine pe ambele parti.
![Attached Image](forums/upload/monthly_01_2011/post-5-12959739908529.jpg)
Se pune pieptul pe partea cu piele intr-o tigaie cu ulei incins,
si se prajeste la foc iute timp de 5 minute.
![Attached Image](forums/upload/monthly_01_2011/post-5-12959740085412.jpg)
Se intoarte pe partea cealalta si se mai prajeste maxim 2 minute,
apoi se baga tigaia cu tot cu piept in cuptorul preincalzit la 200°C
timp de aproximativ 15 minute.Daca il vreti mai rozaliu doar 10-12 minute.
Se pastreaza cald.
![Attached Image](forums/upload/monthly_01_2011/post-5-12959740581206.jpg)
Se goleste uleiul/grasimea lasata din tigaie,se adauga ciupercile,cateii de usturoi
si ceva rozmarin 2-3 minute la rumenit.Timp in care se condimenteaza.
![Attached Image](forums/upload/monthly_01_2011/post-5-12959740725217.jpg)
Se adauga si smintina in care a stat safranul la inmuiat,si se lasa înca 2-3 minute sa scada.
![Attached Image](forums/upload/monthly_01_2011/post-5-12959740948433.jpg)
Se serveste cald.
![Attached Image](forums/upload/monthly_01_2011/post-5-12959741740835.jpg)
Desi nu se mai vede bine din cauza blitului,a ramas putin rozaliu
si foarte suculent.Înca mai iesea zeama rozaliu-transparenta la apasare.
Mie asa îmi place pieptul de rata,mai patruns,dar totusi sa ramîna moale.
Daca-l prajiti si coaceti prea mult,devine...gumat/mai tare.
![Attached Image](forums/upload/monthly_01_2011/post-5-12959744107349.jpg)
![Attached Image](forums/upload/monthly_01_2011/post-5-12959739741184.jpg)
Se sareaza si pipereaza bine pe ambele parti.
![Attached Image](forums/upload/monthly_01_2011/post-5-12959739908529.jpg)
Se pune pieptul pe partea cu piele intr-o tigaie cu ulei incins,
si se prajeste la foc iute timp de 5 minute.
![Attached Image](forums/upload/monthly_01_2011/post-5-12959740085412.jpg)
Se intoarte pe partea cealalta si se mai prajeste maxim 2 minute,
apoi se baga tigaia cu tot cu piept in cuptorul preincalzit la 200°C
timp de aproximativ 15 minute.Daca il vreti mai rozaliu doar 10-12 minute.
Se pastreaza cald.
![Attached Image](forums/upload/monthly_01_2011/post-5-12959740581206.jpg)
Se goleste uleiul/grasimea lasata din tigaie,se adauga ciupercile,cateii de usturoi
si ceva rozmarin 2-3 minute la rumenit.Timp in care se condimenteaza.
![Attached Image](forums/upload/monthly_01_2011/post-5-12959740725217.jpg)
Se adauga si smintina in care a stat safranul la inmuiat,si se lasa înca 2-3 minute sa scada.
![Attached Image](forums/upload/monthly_01_2011/post-5-12959740948433.jpg)
Se serveste cald.
![Attached Image](forums/upload/monthly_01_2011/post-5-12959741740835.jpg)
Desi nu se mai vede bine din cauza blitului,a ramas putin rozaliu
si foarte suculent.Înca mai iesea zeama rozaliu-transparenta la apasare.
Mie asa îmi place pieptul de rata,mai patruns,dar totusi sa ramîna moale.
Daca-l prajiti si coaceti prea mult,devine...gumat/mai tare.
![Attached Image](forums/upload/monthly_01_2011/post-5-12959744107349.jpg)
< Anterior | Urmator > |
---|