Piept de rata cu ciuperci

Reteta culinara » Retete mancaruri cu carne » Piept de rata cu ciuperci

Piept de rata cu ciuperci


Ingrediente:

1 bucata piept de rata
sare de Himalaya,din risnita
piper-roza,negru,alb-din risnita
2-3 linguri ulei
4-5 ciuperci,feliate
rozmarin
2 catei usturoi,intregi
50 ml smintina
citeva pistile sofran



Se spala pieptul de rata,apoi se sterge cu hirtie de bucatarie.

Attached Image

Se sareaza si pipereaza bine pe ambele parti.

Attached Image

Se pune pieptul pe partea cu piele intr-o tigaie cu ulei incins,
si se prajeste la foc iute timp de 5 minute.

Attached Image

Se intoarte pe partea cealalta si se mai prajeste maxim 2 minute,
apoi se baga tigaia cu tot cu piept in cuptorul preincalzit la 200°C
timp de aproximativ 15 minute.Daca il vreti mai rozaliu doar 10-12 minute.
Se pastreaza cald.

Attached Image

Se goleste uleiul/grasimea lasata din tigaie,se adauga ciupercile,cateii de usturoi
si ceva rozmarin 2-3 minute la rumenit.Timp in care se condimenteaza.

Attached Image

Se adauga si smintina in care a stat safranul la inmuiat,si se lasa înca 2-3 minute sa scada.

Attached Image

Se serveste cald.

Attached Image

Desi nu se mai vede bine din cauza blitului,a ramas putin rozaliu
si foarte suculent.Înca mai iesea zeama rozaliu-transparenta la apasare.
Mie asa îmi place pieptul de rata,mai patruns,dar totusi sa ramîna moale.
Daca-l prajiti si coaceti prea mult,devine...gumat/mai tare.

Attached Image

Adauga comentariu la reteta - Piept de rata cu ciuperci


Nu necesita inregistrare


Codul de securitate Actualizează

Retete

Retete culinare cu imagini

Somloi Galuska
Oua tari cu sos
Clatite umplute cu salata de pui si avocado
Paine  pe vatra
Dulceata de pere
Muschiulet de porc cu susan
Tortelete cu crema Toffee
Painea tigru
Pui la cuptor
Tartiflette
Rulada cu cascaval
Ciuperci umplute cu crema de broccoli
Um Ali - budinca egipteana din paine
Frigarui de pui
Salata de ton cu ardei gras