Vegeta de casa

Vegeta de casa

Cu ceva tip in urma,am mai probat o combinatie asemanatoare,si pentru ca m-a convins,azi am mai facut o portioara,putin diferita.

Ingrediente:

morcov
telina
ceapa
radacina de patrunjel
ardei gras rosu
patrunjel verde
sare marina

 

Am spalat,curatat si feliat legumele,
si le-am aranjat pe gratarul cuptorului peste care am pus o hirtie de copt.

Attached Image

Patrunjelul l-am pus cu sarea in robot si l-am maruntit putin.

Attached Image

Legumele feliate + sarea verde,le-am dat în cuptor la 50°C cu ventilatie si usa intredeschisa.
În interiorul cuptorului erau intre 35-40°C.Se racea,de cum deschideam usa sa invirt in sare.
Daca usa nu sta de singura intredeschisa,folositi cu incredere o lingura de lemn.

Attached Image

Patrunjelul este primul gata(dupa aproximativ 2 ore),urmat de morcovi.
Le-am scos si lasat pe un gratar pe care l-am pus pe pervazul ferestrei,
sub care am un calorifer(le-am pastrat la uscat).

Attached Image

Sare,am scos-o dupa aproximativ 2 ore si ceva.

Attached Image

A urmat telina,ceapa si ultimul a fost ardeiul.
În vreo 3 ore,in mod normal totul este uscat.

Attached Image

Attached Image

Attached Image

Am bagat totul la robotel,si am macinat grob.
Merge si mai fin,sau chiar praf daca mojariti.
Cind am facut prima data am avut si o parte facuta la mojar.
A fost la fel de buna,dar mie mi-a placut asa,mai grob.

Varianta de azi:

Attached Image

Attached Image

Varianta de data trecuta,pe linga ingredientele de mai sus,
a continut pastirnac si frunze de leustean.
Foarte buna si gustoasa si varianta asta,
doar ceva mai verde,de la mai multe frunzaraie.

Attached Image



-nu le uscati la temperaturi mai ridicate.
-feliati legumele cit de subtire posibil(eu cu un curatator de cartofi si legume)
-timpul de uscare,posibil sa difere din cauza cantitatii/grosimii legumelor
-uscate,sint atunci cind le rupeti cu mina si pocnesc ca niste...chipsu uscati.
-vegeta asta este foarte parfumata si gustoasa...deci merge si fara MSG/E 621


La ce folosesc:

-o linguriuta cind fierb un orez,de exemplu(dar nu de fiecare data cînd fierb orez )
-pe cartofi fierti si piine cu unt
-varianta cu leustean la ciorbe
(am folosit la o ciorba de fasole-super!)
-pe aripioare la cuptor
-varianta a doua merge la supe de pui
...de fapt merge acolo unde va place

Adauga comentariu la reteta - Vegeta de casa


Nu necesita inregistrare


Codul de securitate Actualizează

Retete

Te-ar mai putea interesa si:

Retete culinare cu imagini

Bulete din ciupercute
Maultaschen cu sos de rosii
Tarta sarata din frunze de conopida
Gratin de paste si peste, cu bezea
Tort Krantz
Vinete umplute
Chocolate cheesecake
Oua umplute
Supa de pasare cu fructe goji
Legume umplute
Supa de chimen
Tarta cu brinza si zmeura
Aripioare prajite in crusta
Gratin de broccoli si conopida
Islere