Somon in foietaj cu Sabayon de hrean

Reteta culinara » Retete Culinare cu Imagini » Mancaruri cu peste - imagini » Somon in foietaj cu Sabayon de hrean

Somon in foietaj cu Sabayon de hrean



Attached Image




  • aluat de foietaj,cumparat
    file de somon
    zeama de lamiie
    sare,piper
    ulei de masline



Sabayon de hrean

  • 2 galbenusuri
  • 100 ml lapte
  • 100 ml smintina de frisca
  • 50 ml vin spumos fiert si racit
  • hrean razuit foarte fin,cit doriti
  • 1 lingurita rasa de mustar fin
  • 1 legatura mica de marar,tocat
  • sare



Se taie foaia de aluat dreptunghiuri si se coace in cuptorul preincalzit
la 200 °C aproximativ 10 minute,sau rumeniti in functie de papila.


Attached Image


Se lasa la racit,apoi se despart in jumatate,
asa incit sa obtineti un capac si sa mai ramina ceva si pentru partea de jos.


Attached Image


Pentru sabayon se amesteca toate ingredientele in afara mararului,
intr-un vas care se pune pe baie de apa.


Attached Image


Spre sfirsit se adauga mararul tocat.


Attached Image


Se bate cu telul pina se ingroasa si devine spumos/cumva aerat.
Se pastreaza cald.


Attached Image


Fileurile de somon se stropesc cu ceva zeama da lamiie,
se condimenteaza cu sare si piper,si se prajesc pe ambele parti citeva minute(5-6).


Attached Image


Attached Image


Se asambleaza direct pe farfurie:
Se pune partea de jos a foietajului.
Somonul se aseaza deasupra.
Se toarna 2-3 linguri de sabayon,si se acopera cu capacul din foietaj.


Attached Image

Adauga comentariu la reteta - Somon in foietaj cu Sabayon de hrean


Nu necesita inregistrare


Codul de securitate Actualizează

Retete

Retete culinare cu imagini

Creveti crocanti cu cocos
Prosciutto di Parma e melone
Supa de dovleac cu gorgonzola
Risotto cu broccoli si kaiser
Paine cu iaurt
Dulceata de portocale cu ciocolata
Cozonac Grania
Cirnati cu fenel
Salata de fasole cu ton
Ciorbita de conopida cu piept de pui
Pasca cu ciocolata
Salata de telina si morcovi rasi
Gugelhupf cu marmelada
Rulada de ciuperci
Feta cu rosii uscate,in ulei