
- aluat de foietaj,cumparat
file de somon
zeama de lamiie
sare,piper
ulei de masline
Sabayon de hrean
- 2 galbenusuri
- 100 ml lapte
- 100 ml smintina de frisca
- 50 ml vin spumos fiert si racit
- hrean razuit foarte fin,cit doriti
- 1 lingurita rasa de mustar fin
- 1 legatura mica de marar,tocat
- sare
Se taie foaia de aluat dreptunghiuri si se coace in cuptorul preincalzit
la 200 °C aproximativ 10 minute,sau rumeniti in functie de papila.
Se lasa la racit,apoi se despart in jumatate,
asa incit sa obtineti un capac si sa mai ramina ceva si pentru partea de jos.
Pentru sabayon se amesteca toate ingredientele in afara mararului,
intr-un vas care se pune pe baie de apa.
Spre sfirsit se adauga mararul tocat.
Se bate cu telul pina se ingroasa si devine spumos/cumva aerat.
Se pastreaza cald.
Fileurile de somon se stropesc cu ceva zeama da lamiie,
se condimenteaza cu sare si piper,si se prajesc pe ambele parti citeva minute(5-6).
Se asambleaza direct pe farfurie:
Se pune partea de jos a foietajului.
Somonul se aseaza deasupra.
Se toarna 2-3 linguri de sabayon,si se acopera cu capacul din foietaj.
Urmator > |
---|