Somon in foietaj cu Sabayon de hrean

Reteta culinara » Retete Culinare cu Imagini » Mancaruri cu peste - imagini » Somon in foietaj cu Sabayon de hrean

Somon in foietaj cu Sabayon de hrean



Attached Image




  • aluat de foietaj,cumparat
    file de somon
    zeama de lamiie
    sare,piper
    ulei de masline



Sabayon de hrean

  • 2 galbenusuri
  • 100 ml lapte
  • 100 ml smintina de frisca
  • 50 ml vin spumos fiert si racit
  • hrean razuit foarte fin,cit doriti
  • 1 lingurita rasa de mustar fin
  • 1 legatura mica de marar,tocat
  • sare



Se taie foaia de aluat dreptunghiuri si se coace in cuptorul preincalzit
la 200 °C aproximativ 10 minute,sau rumeniti in functie de papila.


Attached Image


Se lasa la racit,apoi se despart in jumatate,
asa incit sa obtineti un capac si sa mai ramina ceva si pentru partea de jos.


Attached Image


Pentru sabayon se amesteca toate ingredientele in afara mararului,
intr-un vas care se pune pe baie de apa.


Attached Image


Spre sfirsit se adauga mararul tocat.


Attached Image


Se bate cu telul pina se ingroasa si devine spumos/cumva aerat.
Se pastreaza cald.


Attached Image


Fileurile de somon se stropesc cu ceva zeama da lamiie,
se condimenteaza cu sare si piper,si se prajesc pe ambele parti citeva minute(5-6).


Attached Image


Attached Image


Se asambleaza direct pe farfurie:
Se pune partea de jos a foietajului.
Somonul se aseaza deasupra.
Se toarna 2-3 linguri de sabayon,si se acopera cu capacul din foietaj.


Attached Image

Adauga comentariu la reteta - Somon in foietaj cu Sabayon de hrean


Nu necesita inregistrare


Codul de securitate Actualizează

Retete

Retete culinare cu imagini

Piept de pui afumat
Pateu din ficatei de pui
Crema Toffee
Dovlecei crocanti la cuptor
Baton de vanilie
Frigarui de pui
Supa de rosii
Friptura aromata de porc
Parmigiana di melanzane
Tarta rustica cu piersici
Ciocanele de pui cu varza
Tort cu mere si nuci
Chiftele din legume
Ciorbita de pui si fasolica verde
Pateu din ficat de porc