- Avem nevoie de:
- 5 felii Tramezzini(30x15 cm aprox.)
Crema de somon
- 300 somon afumat
- 200 g brinza cremoasa-Philadelphia,am folosit eu
- 100 g creme fraiche
- piper roz,macinat
Se amesteca ingredientele pentru crema de somon,si se face o pasta cu mixerul vertical
Nu se adauga sare!
Crema de spanac
- 400 g spanac oparit si stors bine
- 200 g brinza cremoasa-Philadelphia,am folosit eu
- sare,piper
Se opareste spanacul maxim 2 minute,dupa care se lasa la racit.Se stoarce foarte bine,apoi se macina impreuna cu briinza cremoasa.Se condimenteaza dupa gust.
Pentru acoperit
- 300 g Philadelphia
- 100 g iaurt
Se amesteca cele doua ingrediente.
Nici aici nu am adaugat sare,pentru ca Philadelphia este destul de sarata.
Se ung feliile de tramezzini cu cele doua creme colorate-de somon si spanac.



Se imbraca cu crema de brinza si iaurt,apoi se decoreaza.
Pentru decorat:
- 1/2 castravete
- 250 g rosioare (Datteltomaten)
- 2-3 oua
- 1-2 kiwi
- 1 legatura mica iarba ciorii
- 1 borcanas de caviar
- cîteva frunze de salata creata
- 150 g somon afumat
Se pregatesc ingredientele pentru decor.
Se spala castravetele si se feliaza.
Rosiile se spala si sterg de apa.Eu le-am lasat intregi,sa nu cumva sa lase zeama.
Kiwi se curata de coaja.Se folosesc feliile mai mari.
Se spala si scutura frunzele de salata.Se decoreza in functie de gust.
Iarba ciorii se clateste sub apa rece,se scutura si se toaca.
Am folosit-o la decorarea marginilor(locurile goalase de printre castraveti )





Tarta asta mi se pare o idee geniala si mai e si tare gustoasa!
Notite:
Aveti grija cu sarea!
La crema de somon afumat nu adaugati sare!
Din fiecare crema mi-a ramas cite olecuta-se poate servi pe crackers,felii de castraveti,felioare de baghete prajite,cu bastonase de morcovi cruzi...etc
< Anterior | Urmator > |
---|