Iata o supa nu doar buna, dar si "antioxidanta".
In timpurile contemporane suntem bombardati peste tot de efectul revigorant al antioxidantilor, considerati secretul unei tinereti indelungate. La un magazin cu chestii bio si tot felul de preparate din plante (unde am gasit si fasole azuki, melasa, apa de trandafiri, ulei de migdale etc) am gasit si aceste mici fructe stafidite si rosiatice pe nume goji, renumite pentru cantitatea mare de antioxidanti pe care o contin. Mi-au amintit imediat de o reteta pe care am vazut-o intr-o serie BBC unde un simpatic etnobotanist prepara tot felul de remedii naturale. Supa lui de lui cu fructe goji avea menirea de a oferi un spijin sistemului imunitar. Iarna aceasta fiind foarte rece, m-am lasat sedusa de ideea miraculoasei supe, asa ca am cumparat o punguta de goji.
Supa intr-adevar e buna, cu sau fara goji si o voi repeta des. Goji sunt neobisnuite fata de alte fructe uscate pe care le-am incercat, au un gust puternic acrisor si usor dulceag si o aroma specifica.
2,5 l apa
concentrat de supa (eu am folosit home-made)
5 linguri fructe goji
bucati de pasare pentru supa (eu am avut curcan)
2 cepe mari
4-5 ciuperci mari (vreo 300 gr)
1 bucata de ghimbir cat degetul mare
2 ardei iuti (daca nu vreti iute folositi ardei dulci)
8 catei de usturoi
Puneti fructele goji cu apa rece pentru a se rehidrata si lasati-le deoparte. Curatati legumele si taiati-le julien. Ghimbirul curatati-l de coaja si taiati-l betisoare fine. Puneti apa, concentratul de supa, legumele, ghimbirul si bucatile de pasare intr-o oala si fierbeti la foc mic 1,1/2-2 ore.
Cand supa e fiarta, scoateti bucatile de pasare si dezosati-le. Aduceti bucatile de carne inapoi in oala. Sarati dupa gust.
Adaugati fructele goji si usturoiul tocat marunt si mai lasati pe foc cateva minute.
O lingura de supa cu arome puternice.
< Anterior | Urmator > |
---|