Pulpa de porc la cuptor in sos de portocale

Reteta culinara » Retete mancaruri cu carne » Pulpa de porc la cuptor in sos de portocale

Pulpa de porc la cuptor in sos de portocale


Pentru ca a venit vremea portocalelor va propun o friptura intr-un sos cu un gust deosebit si o aroma placuta.
In opinia mea, in ciuda faptului ca portocalele, si in special coaja, au o aroma suficient de intensa, ea nu va ineca insa in buchetul ei gustul ingredientul principal din vas, ci doar il va accentua.

Attached Image

INGREDIENTE:

- 1 pulpa de porc (in jur de 1kg)
- 2 portocale de marime medie
- 200 ml. suc stors de la o portocala
- 50 ml. apa
- 1 lingurita de zahar

Attached Image

PENTRU MARINATA:
- 2-3 catei de usturoi
- 3 frunze de dafin
- 2 crengute cimbru
- 1 lingurita oregano
- 1 lingurita rozmarin
-1 lingurita boia dulce
- sare marina
- piper proaspat macinat
- coaja rasa de la o portocala

Attached Image

Se leaga carnea cu o sfoara in cateva locuri si se marineaza pulpa cu ingredientele de mai sus. Se pune apoi untr-un vas cu capac si se lasa cateva ore la frigider.

Attached Image

Se scoate apoi si se caleste friptura pe toate partile intr-o tigaie cu o lingura de ulei.

Attached Image

Attached Image

Asa arata dupa ce s-a prajit frumos in tigaie si a capatat o culoare frumoasa. Nu pot sa va descriu in cuvinte cum mirosea in casa...

Attached Image

Se incinge cuptorul la 180C , se pune pulpa intr-un vas rezistent la foc, se aseaza frumos felii de portocale pe marginea vasului de jur imprejur, se stropeste cu sucul de portocale ametecat cu apa si o lingurita de zahar dupa care se acopera vasul si se lasa la cuptor circa 35-40 minute.
Se descopera vasul, se mareste apoi temperatura la 220C si se mai lasa 15 minute. Este foarte gustoasa.
Pofta buna!

Attached Image

Attached Image

Adauga comentariu la reteta - Pulpa de porc la cuptor in sos de portocale


Nu necesita inregistrare


Codul de securitate Actualizează

Retete

Retete culinare cu imagini

Pogacele cu jumeri
Caltabosi
Cupola ninsa cu ciocolata
Crutoane aromate
Paine cu orez
Friptura de vitel in ulei
Bulion de rosii
Supa-crema de broccoli
Tarta cu mere
Chiftelute de carne
Crema Toffee
Rulada de pui
Prajitura parfumata cu caise si flori de lavanda
Caipirinha
Tortulete de ciocolata cu mascarpone si zmeura