Bulz a la Miacori

Reteta culinara » Retete culinare » Retete aperitive » Bulz a la Miacori

Bulz a la Miacori

Ingrediente:

lapte dulce de oi, malai, cas uscat, branza de oi, slanina afumata, verdeata (marar, patrunjel, frunza de ceapa verde, frunza de usturoi verde), oua, boia iute

Mod de preparare:

Pentru 6 persoane este bine sa se foloseasca 1.5 l lapte de oaie. Se pune la fiert laptele indoit cu apa si cand da in clocot se adauga malaiul si o farfurie plina cu cas ras si se potriveste din sare. Se face un amestec din branza rasa, verdeata tocata marunt si bucatele de slanina afumate peste care se sparg 5-6 oua si se condimenteaza cu boia iute sau piper dupa gust. Unora le place sa adauge si bucati de carnati uscati de oaie.
  Dupa ce mamaliga s-a racit un pic se fac cu causul palmei gavanele de mamaliga, cam 2-3 de fiecare persoana, cu peretele gros de un deget, in care se pune amestecatura si se face un guguloi cat pumnul de cioban, pe care-l invelim intr-un strat de noroi vartos de huma, gros de cel mult o juma de degetul mic. Se pun in jar si se face foc deasupra circa 1 ora jumatate, dupa care se scot guguloaiele si se stropesc cu apa rece ca sa se sparga usor acoperisul de ceramica. Se indeparteaza ceramica si ramane bulzul curat si numai bun de mancat. Se serveste si ca aperitiv, unde o tuiculita este recomandata, sau si ca fel principal de mincare la care merge un vin rosu sau o bere rece.

Adauga comentariu la reteta - Bulz a la Miacori


Nu necesita inregistrare


Codul de securitate Actualizează

Retete

Retete culinare cu imagini

Gugelhupf cu marmelada
Spaghetti cu pesto si fasole verde
Roastbeef a la Jamie
Galuste de dovlecei cu sos de sofran
Vis de vara: Tort cu zmeura, ciocolata si frisca
Islere
Rulouri de vinete cu sunca si Roquefort
Placinta  cu pui, spanac si branza
Beef Bourguignon - Julia Child
Ardei umpluti,mai altfel
Drob de pui
Schichttorte  Baumkuchen
Ciorba de rosii II
Somon in foietaj cu Sabayon de hrean
Pateuri