Oua in malai ca la Meledic

Reteta culinara » Retete culinare » Retete aperitive » Oua in malai ca la Meledic

Oua in malai ca la Meledic

Ingrediente:

1 kg malai, 400+200 g cas afumat, 500 ml lapte dulce, 900 g smantana, 250 g nuca, 200 g stafide, 3 linguri miere de albine, 100 g unt, 10 oua

Mod de preparare:

Se pune la fiert laptele si cand da in clocot se pune mierea de albine, smantana, si 400 g din casul dat prin razatoarea mica. Se amesteca permanent ca sa nu se lipeasta. Se lasa sa clocoteasca 1 minut apoi se adauga malaiul, nuca si stafidele, si se face o mamaliga nu prea vartoasa fara sa se opreasca amestecatul. Dupa ce s-a racit putin, se unge o tava cu unt, iar mamaliga se freaca cu galbenusurle si cu albusurile batute spuma de la 4 oua si se pune in tava aragazului un strat gros de un deget. Se fac cu lingura gauri in care se sparge cate un ou peste care se presara cas dat prin razatoarea mica. Se da la cuptor 30 minute, cat sa se inchege ouale.Se portioneaza avand cate un ou si se serveste calde cu piper deasupra. Se bea o tuica de pruna sau un vin rosu rece.

Adauga comentariu la reteta - Oua in malai ca la Meledic


Nu necesita inregistrare


Codul de securitate Actualizează

Retete

Retete culinare cu imagini

Quark-brinza cremoasa acrisoara
Tartiflette
Bulete din ciupercute
Rulada de omleta
Salata Manager
Manti
Kisir -  salata de griu
Caramel Tiramisu
Vis de vara: Tort cu zmeura, ciocolata si frisca
Spirale cu Nutella
Salam de caracatita
Paine cu orez
Chocolate Gugelhupf
Covrigi
Inghetata de nectarine si caise