Placinta macedoneana cu branza

Reteta culinara » Retete culinare » Retete aperitive » Placinta macedoneana cu branza

Placinta macedoneana cu branza

Ingrediente:

un pachet de foi de placinta, 500 gr. iaurt, 500 gr. branza de burduf iute, 500 gr. telemea usor sarata, 6 oua, ulei pentru uns tava , 200 gr. piure de spanac sau 3 legaturi de marar fin tocat (optional)

Mod de preparare:

Se amesteca bine cele doua tipuri de branza, ouale si verdeturile, daca este cazul. Se unge tava cu ulei, apoi se incepe asezarea foilor in tava. Intre fiecare doua-trei foi se toarna iaurt, iar intre fiecare 5-6 foi se toarna amestecul de branza si ou. Cind se termina foile si branza, se mai pune putin iaurt pe deasupra. Apoi se da la cuptorul bine incins si se lasa pina cand foile de deasupra devin aurii.Atentie! Foile trebuie sa ramana lipite una de alta, nu sa fie arse, intreaga compozitie fiind onctuoasa, moale, ca de budinca.Se serveste calda, eventual cu sos tzatziki.

Adauga comentariu la reteta - Placinta macedoneana cu branza


Nu necesita inregistrare


Codul de securitate Actualizează

Retete

Retete culinare cu imagini

Fettuccine cu ton si rosii
Painea tigru
Cozonac cu mac si melcisori cu scortisoara
Pasta de leustean
Gugelhupf cu marmelada
Chocolate cheesecake
Salata de fasole cu ton
Pesto rosso
Piept de pui afumat
Spaghetti Carbonara
Chiftelute de urda in sos de rosii
Somon la gratar
Caramel Tiramisu
Spirale cu Nutella
Antricot cu sos de piper verde