Jambon fiert in vin

Reteta culinara » Retete culinare » Retete aperitive » Jambon fiert in vin

Jambon fiert in vin

Ingrediente:

Pulpa din spate, boabe de piper, boabe de ienibahar, o foaie de dafin, o capatana de usturoi, 3 l de vin alb.

Mod de preparare:

Pulpa se curata de os, se rade cu cutitul pentru ca soriciul sa fie alb si curat si se spala cu apa rece. Se sareaza si se pipareaza usor, se pune la fiert in apa calda in care s-au pus usturoiul, dafinul, ienibaharul si piperul. Se fierbe la foc mic pana cind apa, care a acoperit la inceput jambonul, a scazut cu doua degete sub nivelul initial. Atunci se adauga vinul si se lasa sa fiarba doua ore. Se raceste in vasul in care a fiert. Se scoate, se strange bine, dindu-i forma pe care a avut-o initial, se leaga cu sfoara subtire si se lasa in curent de aer pentru a se usca. Pentru o pastrare indelungata, jambonul se tine o zi la fum.

Adauga comentariu la reteta - Jambon fiert in vin


Nu necesita inregistrare


Codul de securitate Actualizează

Retete

Retete culinare cu imagini

Tarta cu mere
Rosii umplute cu ton
Poularde au vin (à la Jurassiene)
Brezel (covrigi nemtesti)
Cosulete umplute
Crema Toffee
Creveti crocanti cu cocos
Rulade de peste cu morcov si dovlecel
Turta dulce din piscoturi
Tarta de ciocolata
Chec aperitiv,stelute si braduti
Placinta  cu pui, spanac si branza
Placinta cu branza sarata
Pateuri cu ciuperci
Supa de pasare cu fructe goji