Musaca de cartofi din Moldova

Reteta culinara » Retete culinare » Retete aperitive » Musaca de cartofi din Moldova

Musaca de cartofi din Moldova

Ingrediente:

2kg cartofi, 1kg carne tocata (poate fi de vita/porc/curcan/pui la alegere), 1 ceapa mijlocie, 1 lingurita boia de ardei dulce, sare, piper, 1 lingura unt/margarina, 2 linguri smantana, 1 lingura ulei, 100 g branza mozzarella/cascaval

Mod de preparare:

Cartofii se curta de coaja si se pun la fiertin apa cu sare, taiati in 4 , ca pentru piure-ul de cartofi. Cand s-au fiert se strecoara de apa in care s-au fiert si se strivesc; se amesteca cu smantana, untul/margarina, sare, piper(dupa gust). Intr-o tigaie/cratita se pune uleiul si ceapa taiata marunt, dupa care se adauga carnea tocata, boiaua dulce sarea si piperul. Se ia de pe foc cand carnea este bine prajita.Intr-o tava dreptunghiulara se pune un strat de cartofi piure apoi un strat de carne apoi un alt strat de cartofi piure.Tava nu se unge. Deasupra ultimului strat de cartofi se pune branza razalita si se da cuptor, flacara medie pentru cam 15 min. sau pana branza se rumeneste. Musacaua se serveste calda cu salata de rosii, de varza sau orice alta muratura aveti prin casa.

Adauga comentariu la reteta - Musaca de cartofi din Moldova


Nu necesita inregistrare


Codul de securitate Actualizează

Retete

Retete culinare cu imagini

Paine rapida fara drojdie
Ardei umpluti II
Supa de dovleac ( Butternut )
Inghetata prajita
Risotto cu broccoli si kaiser
Turta dulce din piscoturi
Cranberry Muffins
Batoane de cereale
Ciorba de praz cu zeama de varza
Vis de vara: Tort cu zmeura, ciocolata si frisca
Caracatita in ulei
Inghetata de nectarine si caise
Sarmale fara carne
Ardei copti pane
Prajitura cu visine si ciocolata