Toba

Toba

Tags:

Ingrediente:

Un stomac de porc, 1 kg de carne de la gat, limba, doua picioare si urechile porcului, 1/2 kg de ficat, 250 g slanina, sare, piper boabe, o foaie de dafin, un kg muschi de porc.

Mod de preparare:

Se spala si se parlesc bine picioarele si urechile. Se rade soriciul cu cutitul, se spala din nou si se albeste prin frecare cu malai. Se pun sa fiarba intr-o oala mare plina cu apa rece, se aduna spuma de mai multe ori, se adauga sare si piper si se continua fierberea.
  Cind furculita patrunde usor in carne, se puna sa fiarba ficatul, limba, carnea macra de la gat, limba si muschiuletul, toate clocotite inainte in alta apa, care se arunca. In timpul fierberii oala se tine descoperita. Se fierb taote pana carnea se desprinde de pe os. Se lasa sa se racoreasca putin in zeama in care au fiert, dupa care se taie totul in cuburi potrivit de mari, se amesteca cu slanina taiata felii, se sareaza si condimenteaza dupa gust. La fiert se pot pune foi de dafin si putin vin, condimente care parfumeaza carnea si o fac mai gustoasa.
  Cu acest amestec se umple un stomac de porc pregatit cu multa atentie inainte. Stomacul se goleste, se rade usor cu lama unui cutit, se spala in mai multe ape reci. Ca sa se albeasca si sa dispara orice urma de grasime sau de murdarie, se freaca usor cu malai. Se limpezeste in mai multe ape reci si se lasa sa se scurga.
  In amestecul de carne se adauga un pahar mare din zeama in care a fiert carnea, aceasta avand rostul de a lega carnea. Odata umpluta, toba se leaga la capatul unde a fost umpluta se pune apoi sa fiarba 2 ore la foc mic in apa calda, de preferat chiar in apa in care a fiert carnea. Se raceste in zeama in care a fiert. Se scoate si se pune intre doua scanduri curate, cu o greutate deasupra. Se lasa la rece si se mananca peste o zi.

Adauga comentariu la reteta - Toba


Nu necesita inregistrare


Codul de securitate Actualizează

Retete

Retete culinare cu imagini

Pateuri umplute cu sunca
Pateuri cu ciuperci
Ciorba de praz cu zeama de varza
Clatite umplute cu salata de pui si avocado
Chiftelute de urda in sos de rosii
Tagliatelle cu ciuperci
Rulade de peste cu morcov si dovlecel
Friptura de vitel in ulei
Sesame Chicken
Pui cu legume de primavara
Feta cu rosii uscate,in ulei
Paine cu iaurt
Fursecuri cu gem
Schichttorte  Baumkuchen
Vis de vara: Tort cu zmeura, ciocolata si frisca