Ghiveci de rosii

Ghiveci de rosii

Ingrediente:

ceapa (dupa dorinta), rosii si ardei, dar trebuie pastrata proportia: la fiecare ceapa mijlocie este nevoie de un ardei gras (nu gogosar) mijlociu si o rosie mijlocie, putin usturoi, sare, piper, ulei pentru calit ceapa

Mod de preparare:

Mai intii se taie ceapa pestisori, ardeiul se spala si se taie felioare mai subtiri, si rosiile spalate se taie in bucati. Intr-o cratita (preferabil non stick sau teflon), se incinge uleiul. Cind este fierbinte, se adauga ceapa. Cind a devenit sticloasa, se adauga usturoiul si se caleste in continuare inca un minut dupa care se adauga ardeiul. Se caleste citeva minute si apoi se adauga rosiile taiate. Se lasa sa se dunstuiasca in continuare pana incepe sa clocoteasca. Atunci se reduce focul si se lasa sa se gateasca in continuare la foc mai mic, invartind din cand in cand. Mancarea este gata cind aproape tot lichidul s-a redus, mancarea are consistenta de zacusca. Acum se adauga sarea si piperul (daca se adauga mai devreme, dupa ce mancarea s-a redus, sar putea sa fie prea sarata sau prea piperata). Se poate pune acest ghiveci si in borcane pentru iarna (ca si zacusca).Se poate servi ca si aperitiv cu paine sau paine prajita data cu usturoi, dar daca este facut mai lichid, se poate servi ca si un fel de "salsa" peste fripturi.

Adauga comentariu la reteta - Ghiveci de rosii


Nu necesita inregistrare


Codul de securitate Actualizează

Retete

Retete culinare cu imagini

Paste uriase, umplute cu spanac si ricotta
Somon in foietaj cu Sabayon de hrean
Tort de ciuperci
Turta dulce din piscoturi
Rulada de vita cu sunca
Pasca cu ciocolata
Ardei umpluti II
Aperitiv cu branza brie la cuptor
Cheesecake cu rosii si busuioc
Aripioare crocantoase (stil KFC)
Painea tigru
Salata Manager
Saltimbocca alla romana
Gratin de paste si peste, cu bezea
Saratele