Malai moldovenesc cu dovleac

Reteta culinara » Retete culinare » Retete aperitive » Malai moldovenesc cu dovleac

Malai moldovenesc cu dovleac

Ingrediente:

1/2 kg malai, 1 lingura de untdelemn, 3/4 l lapte, 1/2 lingurita sare, 1 felie de dovleac, 25 g drojdie, 2 linguri cu varf de zahar, 2 lingurite faina, pentru maia.

Mod de preparare:

Se pune la crescut drojdia muiata putin in lapte, cu zahar si faina. Malaiul cernut intr-un castron se opareste cu laptele clocotit, astfel ca sa fie imbibat tot malaiul. Se amesteca bine si se adauga sarea. Cand malaiul se raceste putin, se adauga maiaua, apoi dovleacul, curatat de coaja si de seminte, si taiat bucatele subtiri. Se adauga restul de zahar, apoi se toarna compozitia intr-o tava lata, unsa bine cu untdelemn. Se lasa sa creasca acoperit, 20 de minute, la caldura. Se baga in cuptor si se lasa sa se coaca, pana prinde o crusta roz.

Adauga comentariu la reteta - Malai moldovenesc cu dovleac


Nu necesita inregistrare


Codul de securitate Actualizează

Retete

Retete culinare cu imagini

Somon in foietaj cu Sabayon de hrean
Rulada de pui intreg
Medalion de vinete
Melcisori de pizza
Chiftelute de carne
Prajitura cu gutui si branza
Somon la gratar
Oua tari cu sos
Varza rosie cu mar
Pateuri
Salata de telina,citrice si rodie
Chiftelute din orez
Painea tigru
Vinete umplute
Cozonac cu mac si alune de padure