Malai moldovenesc cu dovleac

Reteta culinara » Retete culinare » Retete aperitive » Malai moldovenesc cu dovleac

Malai moldovenesc cu dovleac

Ingrediente:

1/2 kg malai, 1 lingura de untdelemn, 3/4 l lapte, 1/2 lingurita sare, 1 felie de dovleac, 25 g drojdie, 2 linguri cu varf de zahar, 2 lingurite faina, pentru maia.

Mod de preparare:

Se pune la crescut drojdia muiata putin in lapte, cu zahar si faina. Malaiul cernut intr-un castron se opareste cu laptele clocotit, astfel ca sa fie imbibat tot malaiul. Se amesteca bine si se adauga sarea. Cand malaiul se raceste putin, se adauga maiaua, apoi dovleacul, curatat de coaja si de seminte, si taiat bucatele subtiri. Se adauga restul de zahar, apoi se toarna compozitia intr-o tava lata, unsa bine cu untdelemn. Se lasa sa creasca acoperit, 20 de minute, la caldura. Se baga in cuptor si se lasa sa se coaca, pana prinde o crusta roz.

Adauga comentariu la reteta - Malai moldovenesc cu dovleac


Nu necesita inregistrare


Codul de securitate Actualizează

Retete

Retete culinare cu imagini

Paine pictata
Chiftelute de carne
Parmigiana di melanzane
Rulade de peste cu morcov si dovlecel
Ciorba de praz cu zeama de varza
Caracatita in ulei
Tiramisu
Ardei copti pane
Medalion de vinete
Pateu din ficatei de pui
Somon la cuptor cu sos alb
Salata Manager
Supa de gulii
Tarta sarata din frunze de conopida
Ardei umpluti cu legume