Varzari moldovenesti

Reteta culinara » Retete culinare » Retete aperitive » Varzari moldovenesti

Varzari moldovenesti

Ingrediente:

Coca: 1 kg de faina, 3-4 oua, ceapa, 300ml lapte, 50 ml ulei sau unt, sare, 50 g zahar, 50 g drojdie.
Umplutura: 1,5 kg varza dulce sau 1 kg varza murata, 100 g untura, 200 g ceapa, 1 g piper pisat, sare dupa gust.

Mod de preparare:

In faina se face la mijloc o gropita, in care se pune drojdia inmuiata putin in lapte caldut, amestecand pana cand se face ca o smantana, apoi se acopera cu un prosop incalzit si se tine la loc caldut, pana incepe sa creasca. Se adauga apoi ouale batute cu putina sare, uleiul sau untul, zaharul si se amesteca, adaugand in acest timp restul de lapte caldut, cat inghite faina. Se obtine astfel o coca. Se framanta pana ce aluatul se desprinde de pe maini si de pe vas, dupa care se pune la loc caldut sa creasca. Cand aluatul a crescut de doua ori decat era initial, se imparte in doua si din fiecare parte se intinde cate o foaie. Se taie patrate cu latura de 15-16 cm si pe mijlocul acestora se adauga umplutura de varza.
  Fiecare colt al patratului de aluat se aduna spre mijloc in forma de plic, strangandu-se marginile cu degetele ca sa se lipeasca aluatul si sa nu iasa varza. Varzarile se ung cu un ou batut, se aseaza pe o tava unsa si se lasa intr-un loc caldut pentru 10-15 minute ca sa creasca. Se coc apoi in cuptor pana se rumenesc frumos. Se consuma ca gustari calde sau reci, la vin sau la ceai.

Adauga comentariu la reteta - Varzari moldovenesti


Nu necesita inregistrare


Codul de securitate Actualizează

Retete

Retete culinare cu imagini

Aripi de curcan tandoori
Saratele
Tarte Flambée
Prajitura cu mere caramel
Spaghetti cu sos de vinete si rosii
Supa crema de ciuperci
Ciorba de rosii II
Caltabosi
Paine cu seminte
Supa de pui - rapida
Inghetata de nectarine si caise
Crap la cuptor (pe gratar)
Tarta cu crème brûlé
Oua umplute
Risotto cu broccoli si kaiser