Alivenci moldovenesti

Reteta culinara » Retete culinare » Retete aperitive » Alivenci moldovenesti

Alivenci moldovenesti

Ingrediente:

1 l lapte, 300 g malai grisat, 1/2 kg branza de vaci, 1/4 l smantana, 100 g unt, 50 g faina, 4-5 oua, o lingurita cu varf sare.

Mod de preparare:

Intr-un lighenas sau ceaun de 3 l se pun laptele, untul, sarea si se fierbe (fara a afuma laptele). La primul clocot se adauga malaiul, amestecind ca sa nu se formeze cocoloase. Se ingroasa in cca. 5 min. dupa care se ia de pe foc. Cind e aproape rece se adauga branza maruntita, smantana, galbenusurile, faina si se amesteca.Se amesteca apoi cu albusurile batute spuma. Compozitia se pune intr-o tava (unsa cu margarina si tapetata cu faina) si se da la cuptor 40-50 min. Se taie in patrate si se servesc calde, cu smantana.

Adauga comentariu la reteta - Alivenci moldovenesti


Nu necesita inregistrare


Codul de securitate Actualizează

Retete

Retete culinare cu imagini

Tortulete de ciocolata cu mascarpone si zmeura
Crema Toffee
Covrigi
Snitel de vita cu crusta de ierburi aromate
Caipirinha
Marmelada de zmeura
Tagliatelle a La-Chef-A
Friptura de miel in slowcooker
Turta dulce din piscoturi
Bulete din ciupercute
Rulada de ciuperci
Tort cu mere si nuci
Tropical salad with coconut shrimps
Rulouri din piept de pui
Tiramisu de capsuni si cocos