Alivenci moldovenesti

Reteta culinara » Retete culinare » Retete aperitive » Alivenci moldovenesti

Alivenci moldovenesti

Ingrediente:

1 l lapte, 300 g malai grisat, 1/2 kg branza de vaci, 1/4 l smantana, 100 g unt, 50 g faina, 4-5 oua, o lingurita cu varf sare.

Mod de preparare:

Intr-un lighenas sau ceaun de 3 l se pun laptele, untul, sarea si se fierbe (fara a afuma laptele). La primul clocot se adauga malaiul, amestecind ca sa nu se formeze cocoloase. Se ingroasa in cca. 5 min. dupa care se ia de pe foc. Cind e aproape rece se adauga branza maruntita, smantana, galbenusurile, faina si se amesteca.Se amesteca apoi cu albusurile batute spuma. Compozitia se pune intr-o tava (unsa cu margarina si tapetata cu faina) si se da la cuptor 40-50 min. Se taie in patrate si se servesc calde, cu smantana.

Adauga comentariu la reteta - Alivenci moldovenesti


Nu necesita inregistrare


Codul de securitate Actualizează

Retete

Retete culinare cu imagini

Sirop de citrice
Stifatho
Mincarica de pipote
Placinta  cu pui, spanac si branza
Paste cu spanac si gorgonzola
Supa de gulii
Tagliatelle cu ardei, seminte de pin si stafide
Prajitura cu mere si brinza
Rulade de peste cu morcov si dovlecel
Prajitura cu visine si ciocolata
Salata de cartofi cu ton
Spirale cu Nutella
Cirnati cu fenel
Dulceata de grapefruit
Kunefe (cataif)