Ochiuri romanesti

Reteta culinara » Retete culinare » Retete aperitive » Ochiuri romanesti

Ochiuri romanesti

Ingrediente:

4 oua, 30 g unt, patrunjel, o lingurita rasa de sare, 2 linguri otet

Mod de preparare:

Intr-o cratita de 2 l, se pune apa sa fiarba impreuna cu o lingurita rasa de sare si cu 2 linguri de otet, care au proprietatea de a coagula mai repede albusul. Se sparge fiecare ou, pe rind, intr-o ceasca, pentru a evita riscul ca vreunul sa fie alterat. Cu ceasca se da drumul mai usor oului sa alunece chiar la suprafata apei. Cu fiecare ou se procedeaza la fel. Se fierbe fiecare numai 1-2 minute, pina cind se coaguleaza albusul, galbenusul raminind moale. Daca se tin mai mult in apa clocotita, se intareste prea mult albusul. Se pot fierbe pe rind, unul sau cite doua, in vas mai mic. Se scot cu spumiera, scurse bine de apa. Se asaza pe o farfurie calda, iar deasupra lor se pun bucatele de unt si patrunjel taiat marunt. Se servesc imediat fierbinti.

Adauga comentariu la reteta - Ochiuri romanesti


Nu necesita inregistrare


Codul de securitate Actualizează

Retete

Retete culinare cu imagini

Pasta de avocado
Chisca cu hrisca - caltabos de Bucovina
Parmigiana di zucchine
Dulceata de grapefruit
Rosii umplute cu orez
Covrigi
Ciorbita de pui si fasolica verde
Pasca cu branza dulce
Salata
Chiftelute de carne
Quark-brinza cremoasa acrisoara
Cozonaci cu nuca si mac
Tort de ciuperci
Cartofi in crusta de mustar
Supa de coada de bou (Ochsenschwanzsuppe)