Bors moldovenesc cu gaina si cu taitei

Reteta culinara » Retete culinare » Retete borsuri, supe, ciorbe » Bors moldovenesc cu gaina si cu taitei

Bors moldovenesc cu gaina si cu taitei

Ingrediente:

O gaina nu prea tanara, 300 g taitei de casa, 1-2 cepe, 1/2 telina, 1-2 radacini de patrunjel, 1 morcov, cateva boabe piper, sare, marar, leustean si patrunjel taiat marunt si 1 l de bors acru
Pentru 6 portii.

Mod de preparare:

Gaina curatata, spalata, se taie bucati, se fierbe cu apa atat cat este nevoie. Dupa ce a fiert, se aduna spuma, se adauga putina sare. Daca mai apare spuma din nou, se aduna, apoi se sterg marginile oalei si se lasa sa fiara incet pe foc domol. Dupa ce pasarea a fiert 50-60 minute, se adauga legumele intregi crestate la capete in patru si se lasa sa fiarba incet impreuna pana va fi gata. In acest interval, se prepara taiteii de casa cu ou si cu faina cat cuprinde. Dupa ce gaina a fiert, se scoate impreuna cu legumele, se pune pe platou, iar in supa strecurata se pun la fiert taiteii. Cand taiteii sunt fierti, se potriveste supa la gust de sare si se acreste cu borsul fiert separat si curatat de spuma. La servire, bucatile de pasare se pun intr-un castron, peste ele se toarna borsul si taiteii si se presara cu verdeata.

Adauga comentariu la reteta - Bors moldovenesc cu gaina si cu taitei


Nu necesita inregistrare


Codul de securitate Actualizează

Retete

Retete culinare cu imagini

Gratin de paste si peste, cu bezea
Salam de caracatita
Chutney de prune si ardei
Bulete din ciupercute
Savarine
Pogacele cu jumeri
Caipirinha
Tarta de ciocolata
Friptura de porc cu sorici
Salata de tortellini
Cartofi cu conopida si branza
Salata de vara cu mozzarella
Tort de ciuperci
Caramel Tiramisu
Cranberry Muffins