Ciorba de burta II

Ciorba de burta II

Ingrediente:

2 kg de burta de vaca, 3 litri de apa, 1 kg de picioare de vaca, 150 grame de morcovi, 150 grame de ceapa, 100 grame de telina, 50 grame de usturoi, 2 grame de piper negru boabe, 500 grame de iaurt sau de smantana, 3 oua, 50 grame de faina, 100 ml otet, 100 ml ulei sau untura, sare
Pentru 10 portii.

Mod de preparare:

Burta si picioarele de vaca se curata de pielite si tendoane, se spala bine, se oparesc, apoi se spala din nou cu apa rece si se asaza intr-o oala. Picioarele se sparg punandu-le la fundul vasului, iar burta se ruleaza si se aranjeaza peste picioare. Se completeaza oala cu apa si se pune la fiert cu sare. Se spumeaza in timpul fierberii. Cand burta este aproape fiarta, se adauga morcovii, telina si ceapa curatate, spalate si taiate jumatati sau sferturi. Se adauga usturoiul curatat si taiat marunt si piperul. Cand burta si picioarele au fiert se scot si se racesc. Burta se taie in felii lungi de 4-5 cm, iar carnea de pe picioare se alege si se taie la fel, apoi se introduc in oala cu supa, care a fost strecurata si se continua fierberea pana da un clocot. Din galbenusurile batute, iaurtul sau smantana si faina cu putina zeama se pregateste sosul pentru dres si se introduce in oala. Se potriveste gustul cu sare si acreala.Se serveste cu mujdei de usturoi.

Adauga comentariu la reteta - Ciorba de burta II


Nu necesita inregistrare


Codul de securitate Actualizează

Retete

Retete culinare cu imagini

Pateuri rapide
Salata
Tarta cu brinza si zmeura
Friptura de vitel in ulei
Barcute de vinete
Supa de dovleac cu gorgonzola
Pogacele cu jumeri
Inghetata prajita
Tarta cu vinete
Cartofi in crusta de mustar
Dulceata de pere
Rulouri din piept de pui
Salata de fasole cu ton
Rata la cuptor
Baclavale traditionale