Ciorba de fasole cu ciolan afumat

Reteta culinara » Retete culinare » Retete borsuri, supe, ciorbe » Ciorba de fasole cu ciolan afumat

Ciorba de fasole cu ciolan afumat

Ingrediente:

1 kg fasole uscata alba, 2 cepe, 2 morcovi, 1/2 capatana telina, 1 radacina patrunjel, 1 ardei gras, 2 linguri pasta de tomate, 1 lingurita cimbru pisat, 1 ciolan afumat cca 1,5 kg, 5 l apa

Mod de preparare:

Se pune fasolea in apa rece cu 10 ore inainte de a se gati, se opareste de 2-3 ori si se scurge apa, dupa care se pune la fiert impreuna cu ciolanul afumat in apa rece. Se ia spuma de cate ori este nevoie. Se incearca fasolea, se capteaza cateva boabe in lingura si se sufla usor spre ea, daca se cojeste, adaugam zarzavaturile intregi si lasam sa fiarba pana cand carnea de pe ciolan se decojeste iar fasolea incepe sa se farame. Scoatem osul de la ciolanul afumat si zarzavaturile fierte. Adaugam pasta de tomate si cimbrul si dregem de sare.Se serveste cu salata de ceapa rosie sau muraturi.

Adauga comentariu la reteta - Ciorba de fasole cu ciolan afumat


Nu necesita inregistrare


Codul de securitate Actualizează

Retete

Retete culinare cu imagini

Prajitura de ciocolata
Salam de caracatita
Tagliatelle cu ciuperci
Piept de rata cu ciuperci
Tarta cu vinete
Tort din alune de copac
Stifatho
Crostoni cu miel
Covrigi
Caramel Tiramisu
Rosii umplute cu ton
Prajitura  cu mac
Tarta cu crème brûlé
Sparanghel verde cu bacon
Spaghetti cu pesto si fasole verde