Ciorba de perisoare

Ciorba de perisoare

Ingrediente:

Un morcov, un patrunjel, 1/2 telina, zeama de varza, bors, sare de lamaie, sau otet, o ceapa de marime mijlocie,leustean, untdelemn, un galbenus, 100 ml smantana (iaurt), sare, 200 g carne vitel, orez, albus de ou, piper,patrunjel

Mod de preparare:

Zarzavatul si ceapa se rad prin razatoarea cu gauri mari si se calesc 2 minute, cu 2 linguri de untdelemn, ca sa-si dezvolte aroma, apoi totul se stinge cu 2 l de apa fierbinte sau rece (in caz ca se pun si oasele de la carne)si se adauga o lingurita de sare. Se lasa sa fiarba circa 30 de minute, pana cand se pregatesc perisoarele. Carnea se trece prin masina de tocat de 2 ori, impreuna cu o lingurita de ceapa tocata. Daca se pune piept de pasare, se poate adauga si pielea de la gat de la spate, cu toata grasimea prinsa de ea. La tocatura se adauga albusul,orezul spalat si bine scurs, o lingurita cu varf de faina, un varf de cutit de piper, sau pentru regim, numai marar si patrunjel tocat si 1/2 lingurita de sare. Se amesteca bine, apoi se ia cu lingurita din compozitie, se pune in palma udata cu apa rece, se rasuceste sa capete forma rotunda si i se da repede drumul in supa clocotita. Daca este compozitia prea moale, perisoarele se pot modela direct in lingurita si li se da drumul in supa. Cind toate perisoarele sunt gata, se lasa sa fiarba supa in continuare acoperita 30-40 minute. Cand sunt toate fierte, se adauga borsul sau alta acreala, dupa gust, lasand sa fiarba 2-3 minute. Se ia de pe foc, se aromeaza potrivind gustul cu sare si acreala.

Adauga comentariu la reteta - Ciorba de perisoare


Nu necesita inregistrare


Codul de securitate Actualizează

Retete

Retete culinare cu imagini

Tort Krantz
Ciocolata
Cotlete de vinete
Chifle umplute si mozzarella cu rosii la cuptor
Tarta de ciocolata
Prajitura Lia
Painea tigru
Bulete cu cascaval la cuptor
Supa de pasare cu fructe goji
Chiftele din legume
Muffins cu spanac
Somon la gratar
Caramel Tiramisu
Lasagne cu spanac si branza chevre
Islere