Ciorba de perisoare

Ciorba de perisoare

Ingrediente:

Un morcov, un patrunjel, 1/2 telina, zeama de varza, bors, sare de lamaie, sau otet, o ceapa de marime mijlocie,leustean, untdelemn, un galbenus, 100 ml smantana (iaurt), sare, 200 g carne vitel, orez, albus de ou, piper,patrunjel

Mod de preparare:

Zarzavatul si ceapa se rad prin razatoarea cu gauri mari si se calesc 2 minute, cu 2 linguri de untdelemn, ca sa-si dezvolte aroma, apoi totul se stinge cu 2 l de apa fierbinte sau rece (in caz ca se pun si oasele de la carne)si se adauga o lingurita de sare. Se lasa sa fiarba circa 30 de minute, pana cand se pregatesc perisoarele. Carnea se trece prin masina de tocat de 2 ori, impreuna cu o lingurita de ceapa tocata. Daca se pune piept de pasare, se poate adauga si pielea de la gat de la spate, cu toata grasimea prinsa de ea. La tocatura se adauga albusul,orezul spalat si bine scurs, o lingurita cu varf de faina, un varf de cutit de piper, sau pentru regim, numai marar si patrunjel tocat si 1/2 lingurita de sare. Se amesteca bine, apoi se ia cu lingurita din compozitie, se pune in palma udata cu apa rece, se rasuceste sa capete forma rotunda si i se da repede drumul in supa clocotita. Daca este compozitia prea moale, perisoarele se pot modela direct in lingurita si li se da drumul in supa. Cind toate perisoarele sunt gata, se lasa sa fiarba supa in continuare acoperita 30-40 minute. Cand sunt toate fierte, se adauga borsul sau alta acreala, dupa gust, lasand sa fiarba 2-3 minute. Se ia de pe foc, se aromeaza potrivind gustul cu sare si acreala.

Adauga comentariu la reteta - Ciorba de perisoare


Nu necesita inregistrare


Codul de securitate Actualizează

Retete

Retete culinare cu imagini

Somon salbatic in sos de vin cu marar
Mincarica de pipote
Cartofi cu conopida si branza
Paine cu seminte
Tort din albusuri
Dulceata de rubarba
Tartiflette
Prosciutto di Parma e melone
Clatite umplute cu salata de pui si avocado
Spaghetti cu sos de vinete si rosii
Pulpe de rata cu bere si stafide
Brezel (covrigi nemtesti)
Aperitiv cu branza brie la cuptor
Gnocchi cu spanac pe sos de rosii cu ciuperci
Parjoale de vara