Ciorba de potroace

Ciorba de potroace

Ingrediente:

Maruntaiele, aripile si o parte din spinarea unei pasari, 2-3 oase de vaca, 1 buc. morcov, 1/2 buc. radacina de patrunjel, 1/2 buc. pastarnac, 1/2 buc. telina, 2 linguri orez, 1 l zeama de varza, o legatura leustean, sare, 1/2 l apa

Mod de preparare:

Se spala bine oasele si se aseaza intr-o oala pe foc, unde se lasa sa fiarba 1-1 1/2 ora, dupa care se strecoara. Se spala bine bucatile de pasare, se verifica bine sa nu ramana tuleie sau puf, se introduc in zeama in care au fiert oasele si se sareaza usor. Se inlatura spuma, de cateva ori, pana cand nu se mai formeaza si se adauga zarzavatul curatat, spalat si taiat fin. Se lasa sa fiarba la foc potrivit, in oala acoperita. Cand carnea este aproape fiarta, se pune zeama de varza fiarta separat. Cand clocoteste ciorba, se adauga orezul fiert si clatit in apa rece, iar dupa unul-doua clocote, se trage oala de pe foc. Se potriveste de sare si de acreala, iar pe deasupra se presara verdeata tocata fin.Se potriveste de sare si de acreala, iar pe deasupra se presara verdeata tocata fin.

Adauga comentariu la reteta - Ciorba de potroace


Nu necesita inregistrare


Codul de securitate Actualizează

Retete

Retete culinare cu imagini

Muffins cu usturoi si ierburi
Galuste de dovlecei cu sos de sofran
Drob de pui
Creveti crocanti cu cocos
Piept de pui, la cuptor
Sandwich Cake cu somon si spanac (Smörgåstårta)
Tarta cu rucola
Ficatei cu ceapa, vin si marar
Friptura de porc cu sorici
Supa crema de rosii si morcovi
Ciorba de miel
Tort de portocale
Tocanita de naut la cuptor
Cartofi in crusta de mustar
Supa de portocale si crutoane aromtizate cu scortisoara