Ciorba de tarhon cu carne de pasare sau vita

Reteta culinara » Retete culinare » Retete borsuri, supe, ciorbe » Ciorba de tarhon cu carne de pasare sau vita

Ciorba de tarhon cu carne de pasare sau vita

Ingrediente:

Maruntaie de pasare , sau piept de vita, morcov, patrunjel, telina, o ceapa mijlocie, 20 g orez, un galbenus, 100 ml smantana sau iaurt, 2 linguri de untdelemn, bors, zeama sau sare de lamaie, sau otet, tarhon, sare

Mod de preparare:

Carnea , taiata in bucatele, se pune la fiert in 2-3 l apa rece (depinde cat este de batrana carnea; daca fierbe mai mult ciorba scade). Zarzavatul si ceapa, rase prin razatoarea cu gauri mari, se calesc 2 minute in untdelemn,apoi se adauga in supa, impreuna cu o lingurita rasa de sare.Cand toate sunt aproape fierte, se pune orezul, se amesteca bine ca acesta sa nu se prinda de fundul oalei si se lasa sa fiarba circa 30 minute; apoi ciorba se acreste dupa gust.Daca s-a acrit cu bors, se lasa sa mai fiarba cateva clocote si apoi se ia de pe foc, se drege, ca si ciorbele precedente si se sareaza.Pentru aroma, se adauga o lingurita cu varf de tarhon taiat marunt.Se poate pregati la fel, fara carne.

Adauga comentariu la reteta - Ciorba de tarhon cu carne de pasare sau vita


Nu necesita inregistrare


Codul de securitate Actualizează

Retete

Retete culinare cu imagini

Cozonac cu mac si alune de padure
Rosii umplute cu ton
Mincarica de pipote
Supa din trei feluri de peste
Ficatei cu ceapa, vin si marar
Cozonac
Prosciutto di Parma e melone
Pasca cu ciocolata
Ciocolata
Chifle umplute si mozzarella cu rosii la cuptor
Tarta cu mere
Barcute de vinete
Somon in foietaj cu Sabayon de hrean
Ciuperci umplute cu crema de broccoli
Caipirinha