Ciorba din carne de ovine

Reteta culinara » Retete culinare » Retete borsuri, supe, ciorbe » Ciorba din carne de ovine

Ciorba din carne de ovine

Ingrediente:

1/2 carne de berbec sau de oaie fara grasime, morcov, patrunjel, o ceapa de marime mijlocie ,2 ardei grasi, 250 g rosii, 2 cartofi de marime mijlocie , o felie de varza dulce, bors, zeama de varza, zeama sau sare de lamaie, marar, cimbru, tarhon, piper, sare

Mod de preparare:

Carnea taiata in bucatele se pune in 3 l apa rece cu o lingurita rasa de sare, lasandu-se sa fiarba, circa o ora, la foc mijlociu. Zarzavatul si ceapa, rase prin razatoarea cu gauri, mari, se calesc separat, 2 minute, cu 2 linguri de untdelemn, apoi se adauga in supa, impreuna cu varza
taiata ca fideaua, lasandu-se sa fiarba impreuna pana cand se moaie bine carnea (trebuie sa fiarba cca 2-3 ore; daca este mai batrana, chiar mai mult). In oala sub presiune, fierbe in jumatate de timp impreuna cu zarzavatul care se caleste inainte direct in oala; apoi, se adauga apa rece cca 2 l si carnea, o lingurita rasa de sare, se asaza capacul si se lasa sa fiarba cca 1 1/2 ora,calculand timpul, de cand au inceput sa iasa primii vapori prin ventil; atunci, se reduce focul la minim si se fierbe in continuare. Cand s-a scurs timpul afectat fierberii, se raceste oala, si se desarta continutul in oala obisnuita. In oricare varianta se pregateste ciorba, cand carnea este bine fiarta , se pun cartofii taiati in cuburi mici, ardeii si rosiile taiate felii, sau numai suc de rosii (iarna), cimbru si marar.Cand toate sunt fierte, se sareaza, se acreste,completand lichidul dupa gust, si, pentru aroma, se adauga frunze de tarhon sau leustean si un varf de cutit cu piper (facultativ).

Adauga comentariu la reteta - Ciorba din carne de ovine


Nu necesita inregistrare


Codul de securitate Actualizează

Retete

Retete culinare cu imagini

Pachetele cu porumb si branza
Prajitura cu mere caramel
Rulada de pui
Prajitura Lia
Chec de carne
Ciorba din pipote de curcan
Bilute de cartofi cu inima de mozzarella
Fursecuri simple
Paine  pe vatra
Islere
Supa de coada de bou (Ochsenschwanzsuppe)
Somon la gratar
Inghetata de nectarine si caise
Somon in foietaj cu Sabayon de hrean
Chutney de prune si ardei